Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Περιστερίου: "Πρωταθλητής" βασιλόπιτας και φέτος - Η ανάρτηση του δημάρχου

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων και ο δήμος Περιστερίου στη γιορτή της Πρωτοχρονιάς, θα δημιουργήσουν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025, στις 17:30, στην Πλατεία Δημαρχείου (στάση Μετρό «Περιστέρι»), με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η βασιλόπιτα θα κοπεί και θα διανεμηθεί δωρεάν στους πολίτες, σκορπίζοντας χαμόγελα, ευχές και τυχερά φλουριά.

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου με τις προετοιμασίες.

Η φετινή βασιλόπιτα:

* θα ξεπερνά τα 100 μέτρα μήκος,
 

* θα έχει βάρος 10 τόνων,

* θα διανεμηθούν από 80.000 κομμάτια,

* θα περιλαμβάνει πολλά φλουριά, που αντιστοιχούν σε δώρα για τους τυχερούς.

Τη δημιουργία της θα αναλάβουν από νωρίς το πρωί δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία - οι «ΦΟΥΡΝΟΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ», με τη συμμετοχή έμπειρων αρτοποιών, μετατρέποντας τον πεζόδρομο σε ένα εργαστήρι γιορτής, συνεργασίας και δημιουργίας. Στην παρασκευή και τη διανομή της μεγαλύτερης βασιλόπιτας συμμετέχουν ενεργά οι εθελοντές της ΑΜΚΕ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΡΤΟΣ (ΕΛΑΡΤ), συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχία της μεγάλης αυτής γιορτής.
 

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία της μεγαλύτερης βασιλόπιτας είναι:

* Αλεύρι: 6,2 τόνοι

* Ηλιέλαιο - λάδι: 2.200 κιλά

* Αυγά: 6.500 τεμάχια

* Άχνη: 830 κιλά

* Ζάχαρη: 750 κιλά

* Κονιάκ: 110 λίτρα

* Κανέλα τριμμένη: 85 κιλά.

Ο δήμος Περιστερίου καλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στη γιορτή, που στέλνει το πιο γλυκό μήνυμα για τη νέα χρονιά.

Tags
Back to top button