Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να γίνουμε άνθρωποι αναστάσιμοι» – Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Γεωργίου στον Βόλο (βίντεο)

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία ικανού εκκλησιάσματος, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος παρατήρησε ότι, «επειδή ο Άγιος Γεώργιος είναι τόσο δημοφιλής, από τους πρώτους Μάρτυρες της πίστεως, η Εκκλησία τοποθέτησε την εορτή του την επομένη του Πάσχα, για να ενισχύσει την χαρά και την ευφροσύνη της Αναστάσεως. Αυτή την χαρά ουδείς μπορεί να μας αφαιρέσει, ακόμα και στις συνθήκες που ζούμε. Η χαρά μας καταγράφηκε παντού, σ’ όλη την πατρίδα μας, χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες και ο λαός μας βίωσε την χαρά που σκορπά η Ανάσταση του Χριστού».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η Εκκλησία μάς καλεί σε μια διαρκή αναστάσιμη πορεία, να γίνουμε άνθρωποι αναστάσιμοι. Αναστάσιμος είναι ο άνθρωπος της πίστης και της αλήθειας. Εκείνος που σκοτώνει τον δράκο της λογικής και γίνεται ομολογητής της Αναστάσεως του Χριστού. Αυτό έπραξαν οι Απόστολοι, οι Άγιοι Μάρτυρες που, απόλυτα βέβαιοι για την Ανάσταση, βίωσαν στην ζωή τους την εμπειρία της, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την κοινωνία του Αναστημένου Σώματος και Αίματος του Χριστού και έχυσαν το αίμα τους για την πίστη στον Αναστημένο Χριστό. Αναστάσιμος είναι, επίσης, ο ελεύθερος άνθρωπος, γιατί δεν φοβάται, πλέον, τον θάνατο. Ξέρει ότι δεν είναι εδώ η μόνιμη πατρίδα του, αλλά άλλη και αλλού είναι η πατρίδα του. Και αυτή η βεβαιότητα τον ελευθερώνει και τον καθιστά, τελικά, άνθρωπο της αγάπης, της θυσίας και της προσφοράς. Μεταδίδει σε όλους τη χαρά του, γίνεται χαριτωμένος άνθρωπος, συγχωρεί, ενώνει, παρηγορεί. Αυτός είναι ο Αναστάσιμος άνθρωπος, ομολογεί την αλήθεια της Αναστάσεως, δεν φοβάται τον θάνατο και παρηγορεί τους πάντες».

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε «να κρατήσουμε τη χαρά της Αναστάσεως μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, τώρα που όλοι περιμένουν από εμάς, όχι απλώς να είμαστε παράδειγμα για τα μέτρα που λαμβάνονται, αλλά να φυλάξουμε την ζωή ως δώρο Θεού, που ουδείς πρέπει να περιφρονεί».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε σε Πνευματικό τον Εφημέριο του Ναού, π.Νικόλαο Γονιδάκη.

Tags
Back to top button