Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Ορθόδοξη πίστη είναι η ταυτότητά μας»

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Νέας Αγχιάλου λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία ικανού αριθμού ενοριτών, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να γίνουμε άνθρωποι αναστάσιμοι» – Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Γεωργίου στον Βόλο (βίντεο)

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους σήμερα εορταζόμενους Μάρτυρες, «που θυσίασαν τη ζωή τους για την Ανάσταση του Χριστού, για τον Ίδιο τον Χριστό, λίγα χρόνια μετά την πτώση της Πόλης. Ξεκινούν, ουσιαστικά, τον μεγάλο χορό των Νεομαρτύρων της Εκκλησίας μας, που μαρτύρησαν για τον Χριστό καθ’ όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας». Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας επεσήμανε ότι «την περίοδο εκείνη η Ορθόδοξη πίστη παρέμεινε ζωντανή και λειτούργησε ως η μαγιά που οδήγησε στον ξεσηκωμό και στην Επανάσταση. Η πίστη αυτή δεν επέτρεψε την αλλοίωση του εθνικού φρονήματος διέσωσε την Ελληνική γλώσσα, στην οποία είναι γραμμένο το Ευαγγέλιο και στην οποία τελείται η Θεία Λειτουργία, ενώ με αυτήν αποδίδεται η Ορθόδοξη υμνολογία. Αυτό συνετέλεσε στο να μη ξεχάσουν ποτέ οι υπόδουλοι πού ανήκουν, ότι συγκροτούν το Σώμα του Χριστού, την εκκλησιαστική κοινότητα. Αυτή η πίστη, επίσης, κράτησε ζωντανές τις γιορτές της Εκκλησίας και κυρίως το Πάσχα, που λειτουργούσε ως η πηγή της έμπνευσης και της λαχτάρας για την ελευθερία της πατρίδας. Έτσι διέσωζαν την ιστορία, την παράδοση του Γένους και οραματιζόντουσαν την ελευθερία. Οι Νεομάρτυρες οδηγούνταν στο θάνατο, γιατί αρνούνταν να καταφρονήσουν την πίστη και να προδώσουν τον Χριστό, διασώζοντας έτσι την ομολογία της πίστεως στην Ανάσταση του Χριστού».

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «αυτή είναι η μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας μας, της Ορθόδοξης πίστης, στην πατρίδα μας, που επαληθεύτηκε, εκείνη την μαύρη περίοδο, με το αίμα που έχυσαν Πατριάρχες, παπάδες και καλόγεροι, σύγχρονοι Ομολογητές, που κρατούσαν ζωντανή την ελπίδα για την Ανάσταση του Γένους. Η παρακαταθήκη αυτή είναι ο θησαυρός μας. Πλέον, είμαστε ελεύθεροι, τόσο μάλιστα, ώστε να μπορούμε να αρνούμαστε τον Θεό και την πίστη μας, να παρασυρόμαστε από το σύγχρονο εκκοσμικευμένο πνεύμα. Ο μεγάλος κίνδυνος της εποχής μας, όμως, είναι να σκλαβωθούμε μέσα στα ελεύθερα σύνορα της ελεύθερης πατρίδας μας, από το πνεύμα του σύγχρονου πολιτισμού, που αρνείται την αλήθεια της κοινωνίας του ανθρώπου με τον Θεό και να χαθούμε στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης. Αυτό που και πάλι μας ξεχωρίζει είναι η Ορθόδοξη πίστη μας. Αυτή είναι η ταυτότητά μας και η όμορφη πατρίδα μας. Αν κρατήσουμε την Ορθόδοξη πίστη και συνεχίζουμε να γιορτάζουμε αληθινά το Πάσχα και επιδιώκουμε την ένωσή μας με τον Χριστό, τότε δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε».

 

Tags
Back to top button