Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δημιουργήθηκε το λεπτότερο ολόγραμμα στον κόσμο – Έχει πάχος μόλις 25 νανομέτρων

Το πιο λεπτό ολόγραμμα στον κόσμο δημιούργησαν ερευνητές από την Αυστραλία και την Κίνα, ανοίγοντας το δρόμο για την ενσωμάτωση της τρισδιάστατης ολογραφίας στις καθημερινές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, οι υπολογιστές και οι τηλεοράσεις.


Το νανο-ολόγραμμα έχει πάχος μόλις 25 νανομέτρων (δισεκατομμυριοστών του μέτρου), είναι 1.000 φορές λεπτότερο από μια ανθρώπινη τρίχα και μπορεί να παρατηρηθεί χωρίς ειδικά γυαλιά 3D.

Οι ερευνητές του αυστραλιανού Πανεπιστημίου RMIT και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Πεκίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή Μιν Γκου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications».

Τα διαδραστικά ολογράμματα εμφανίζονται συνεχώς στην επιστημονική φαντασία, όμως στην πράξη έχει αποδειχθεί δύσκολο για τους επιστήμονες να τα σμικρύνουν τόσο, ώστε να μπορούν να συεργασθούν με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά.

Όπως είπε ο Γκου, «η ενσωμάτωση νανο-ολογραμμάτων στα καθημερινά ηλεκτρονικά θα καταστήσει άσχετο το μέγεθος της οθόνης, αφού ένα 3D ολόγραμμα θα αναδύεται και θα μπορεί να εμφανίσει μία πληθώρα πληροφοριών που δεν χωράνε σε μια οθόνη τηλεφώνου ή ρολογιού».


Τέτοια πολύ λεπτά ολογράμματα έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν πολλούς τομείς στο μέλλον, όπως την ιατρική διάγνωση, την εκπαίδευση, την αποθήκευση δεδομένων, την άμυνα, την κυβερνοασφάλεια κ.α.

Tags
Back to top button