Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Διευθυντής του Γεωδυναμικού για τα 6,2 Ρίχτερ στην Τουρκία: Υπάρχει ενέργεια που δεν εκτονώνεται για πάνω από 200 χρόνια

Τον βασικό λόγο για τον οποίο ανησυχούν οι σεισμολόγοι μετά τον πρόσφατο σεισμό των 6,2 Ρίχτερ στην Τουρκία ανέλυσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης.

Νέος σεισμός 3,7 Ρίχτερ χτύπησε την Κωνσταντινούπολη

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, «μας ανησυχεί το ιστορικό της περιοχής καθώς τα τελευταία 200 χρόνια δεν έχει δώσει κάποιο μεγάλο σεισμό. Η περιοχή είναι το όριο των δύο πλακών, οι εντάσεις υπάρχουν αλλά δεν εκτονώνονται, σωρεύεται ενέργεια για 200 χρόνια και περισσότερο».

«Έχουμε μια τεκτονική ζώνη που συσσωρεύει ενέργεια για εκατοντάδες χρόνια και δεν την έχει εκτονώσει όπως έκανε τα ιστορικά χρονικά» συνέχισε ο κ. Καραστάθης σημειώνοντας ότι «στο ιστορικό της περιοχής υπάρχουν σεισμοί 7,2-7,4 Ρίχτερ. Το 1912 στον κόλπο του Σάρου είχαμε 7,2 Ρίχτερ. Όλο το κομμάτι στον Μαρμάρα μήκους 150 χλμ. είναι χωρίς ισχυρούς σεισμούς».


Κατά τον ίδιο «εάν ξεσπάσει με 7,5 Ρίχτερ θα γίνει μια μεγάλη καταστροφή στην Κωνσταντινούπολη» διευκρινίζοντας ότι «αυτό που βλέπουμε είναι μια ακολουθία που εξελίσσεται ομαλά. Μας προβληματίζει όχι η ακολουθία αυτού του σεισμού αλλά το ιστορικό της περιοχής».

Εκτίμησε, δε, ότι τα 6,2 Ρίχτερ «θα μπορούσαν να επισπεύσουν έναν πιο ισχυρό σεισμό» ζητώντας «να εστιάσουμε στο πόσο προετοιμασμένη είναι η Κωνσταντινούπολη για έναν τέτοιο σεισμό».

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ξεκαθάρισε, τέλος, ότι «με αυτό τον σεισμό, είναι ελάχιστες οι τάσεις που μεταφέρθηκαν. Δεν υπάρχει θέμα για τον ελλαδικό χώρο».

Tags
Back to top button