Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Διαψεύδονται από Τράπεζα και Μέρκελ οι φήμες για εξαγορά μεριδίου της Deutsche Bank

Ανοδο της μετοχής της Deutsche Bank κατά 6,3% στην αγορά της Φρανκφούρτης προκάλεσε χθες δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού WirtschaftsWoche, σύμφωνα με το οποίο ενδιαφέρεται να αγοράσει σημαντικό μερίδιο στον προβληματικό τραπεζικό κολοσσό η JPMorgan Chase. Φαίνεται, όμως, ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το εν λόγω δημοσίευμα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Γερμανίδα καγκελάριος συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank και νυν πρόεδρο της UBS, Αξελ Βέμπερ, για να συζητήσει την κατάσταση της εμβληματικής γερμανικής τράπεζας και να ζητήσει τη γνώμη του. Δεν άργησε, όμως, η διάψευση τόσο από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα όσο και από τη γερμανική κυβέρνηση.

Το επίμαχο δημοσίευμα, που επεκαλείτο «φημολογίες» μεταξύ στελεχών επενδυτικών τραπεζών στη Φρανκφούρτη, ανέφερε επίσης πως ενδιαφέρεται, παράλληλα, να επενδύσει στην Deutsche Bank και η Industrial and Commerical Bank of China. Απέδιδε, μάλιστα, το ενδιαφέρον των δύο μεγάλων τραπεζών στη βεβαιότητα ότι πρόκειται να αναβαθμιστεί η Φρανκφούρτη ως κέντρο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. Η φημολογία διαψεύστηκε αμέσως από τον εκπρόσωπο της JPMorgan, Πάτρικ Μπάρτον, αλλά και από το γραφείο της Γερμανίδας καγκελαρίου. «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την υποτιθέμενη συζήτηση της καγκελαρίου με τον κ. Βέμπερ», τόνισε ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ.

Προσέθεσε, πάντως, πως η γερμανική κυβέρνηση εκφράζει την εμπιστοσύνη της στη στρατηγική της γερμανικής τράπεζας, ενώ χαρακτήρισε το δημοσίευμα αποκύημα φαντασίας.

Η τιμή μετοχής της Deutsche Bank παραμένει κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα στα οποία έχει υποχωρήσει από τον περασμένο μήνα. Το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσής της, που προβλέπει συρρίκνωσή της με αποεπενδύσεις από τη διεθνή παρουσία της, αλλά και τη μείωση του προσωπικού της κατά τουλάχιστον 7.000 άτομα, δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Ετσι, παρά την άνοδο που σημείωσε χθες, συνολικά από την αρχή του έτους έχει καταγράψει πτώση κατά 37%. Η νέα διοίκηση δεν έχει κατορθώσει να επαναφέρει σε κερδοφορία τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο τραπεζικό κολοσσό.

Tags
Back to top button