Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Διακοπές: Οι κρυφοί κίνδυνοι υγείας σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αυτές τις ημέρες κάνουν κράτηση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε κάποιο όμορφο μέρος. Αλλά πρέπει όλοι να έχουμε στο νου μας, ότι όσο και αν το προσωπικό ενός ξενοδοχείου προσπαθεί να διατηρήσει τα δωμάτια καθαρά, υπάρχουν ορισμένα σημεία που είναι οι πιο πιθανές εστίες μικροβίων και βακτηρίων.


Κατά μέσο όρο, το προσωπικό καθαρισμού σε ένα ξενοδοχείο ξοδεύει περίπου 30 λεπτά για κάθε δωμάτιο, δηλαδή περίπου 14 με 16 δωμάτια σε μια οκτάωρη βάρδια. Σε μια μελέτη που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Χιούστον, οι ερευνητές εντόπισαν 19 βακτήρια από δείγματα σε αντικείμενα που βρέθηκαν στα δωμάτια ξενοδοχείων.

Ενώ η τουαλέτα και ο νεροχύτης ήταν αναμενόμενο να έχουν υψηλά επίπεδα βακτηρίων, οι ερευνητές βρήκαν επίσης υψηλά επίπεδα μόλυνσης σε πιο απρόσμενα αντικείμενα, όπως το τηλεχειριστήριο και ο διακόπτης για το φωτιστικό του κομοδίνου.

Τα υψηλότερα επίπεδα μόλυνσης βρέθηκαν στο καλάθι καθαρισμού που χρησιμοποιεί το προσωπικό του ξενοδοχείου, συγκεκριμένα, στην σφουγγαρίστρα και τα σφουγγάρια/πανιά. Αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, γιατί σημαίνει ότι τα βακτήρια μεταφέρονται από δωμάτιο σε δωμάτιο, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τα χαμηλότερα επίπεδα βακτηρίων εντοπίστηκαν στο κεφαλάρι του κρεβατιού, στα κουρτινόξυλα και στην λαβή της πόρτας του μπάνιου.


Το τηλέφωνο και το τηλεχειριστήριο είναι δύο από τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα σε δωμάτια ξενοδοχείων, τα οποία σπανίως καθαρίζονται και “φιλοξενούν” κάθε είδους βακτήρια και ιούς.

Επίσης, σημαντική εστία βακτηρίων είναι και η μοκέτα που έχουν τα περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείων. Ένα γρήγορο πέρασμα με την ηλεκτρική σκούπα δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να πάρει λίγη σκόνη και να “σκορπίσει” μικροσκοπικά ακάρεα και μύκητες. Είναι σώφρον να μην περπατάτε ξυπόλυτοι επάνω σε αυτές τις μοκέτες.

iatropedia.gr

Tags
Back to top button