Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Διαδώστε!… Ζουν περισσότερο όσοι απολαμβάνουν μπύρα, κρασί και σοκολάτα!

Η επιστήμη μας δικαίωσε! Μια νέα επιστημονική μελέτη συμπέρανε ότι όσοι πίνουν μπύρα και κρασί και τρώνε σοκολάτα εξακολουθούν να ζουν μια μακρά και υγιή ζωή.

Η έρευνα -με επικεφαλής την καθηγήτρια Joanna Kaluza, από το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας- διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που απολάμβαναν μπύρα, κρασί και σοκολάτα (στο πλαίσιο μιας διατροφής πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά, φυσικά) είναι κατά 20% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν πρόωρα σε σύγκριση με εκείνους που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας επεξεργασμένα τρόφιμα.

Αυτό φαίνεται να οφείλεται σε ένα... μαγικό πράγμα που ονομάζεται αντιοξειδωτικά.
Είναι γνωστό ότι τα φρούτα, τα λαχανικά, το τσάι, ο καφές, το κόκκινο κρασί, η μπύρα και η σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Η μελέτη σε περισσότερους από 68.000 συμμετέχοντες ηλικίας μεταξύ 45 και 83 χρόνων, έδειξε ότι όσοι ακολουθούν κανονική διατροφή με πολλές αντιφλεγμονώδεις τροφές είχαν 18% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν τα επόμενα 16 χρόνια από όσους δεν το έκαναν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Internal Medicine, οι συμμετέχοντες που ακολουθούσαν “αντιφλεγμονώδη διατροφή” είχαν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις (κατά 20%) και από καρκίνο (κατά 13%).

Εκτός από τα φρούτα και τα λαχανικά, τα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα περιλαμβάνουν το ψωμί ολικής άλεσης, το τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, το ελαιόλαδο και τους ξηρούς καρπούς. Αλλά, σε αυτά μπορεί κανείς άφοβα να προσθέσει λογικές ποσότητες σοκολάτας, κρασιού και μπύρας.

Αρκετά περίεργο ήταν ότι οι καπνιστές φάνηκε να επωφελούνταν περισσότερο από αυτό το είδος διατροφής, καθώς ήταν κατά περίπου 33% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν πρόωρα σε σχέση με τους καπνιστές που έτρωγαν λιγότερο υγιεινά!

"Το να ακολουθεί κανείς μια διατροφή με πολλά αντιφλεγμονώδη μπορεί να μειώσει την καρδιαγγειακή θνητότητα και να παρατείνει το προσδόκιμο ζωής, ειδικά μεταξύ των ενεργών και πρώην καπνιστών", πρόσθεσε η δρ. Kaluza.

Με άλλα λόγια, ανταλλάξτε τα πατατάκια και τα αναψυκτικά για μερικά φρούτα και λαχανικά και μπορείτε να απολαύσετε την μπύρα, το κρασί και την σοκολάτα (πάντα σε λογικές ποσότητες!) και να ζήσετε ακόμα καλύτερα.

Τι ωραίο πράγμα είναι η Επιστήμη, έτσι;

Tags
Back to top button