Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δένδιας: Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την ΑΑΔΕ για παροχή τεχνογνωσίας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) υπέγραψαν σήμερα, Μεγάλη Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο επικεφαλής της Αρχής Γιώργος Πιτσιλής.

Η συνεργασία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αποσκοπεί επίσης στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων, την καταπολέμηση της διαφθοράς, τη διασφάλιση της διαφάνειας, καθώς και την προστασία των οικονομικών συμφερόντων του Δημοσίου στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Υπογράψαμε σήμερα μαζί με τον παλαιό μου φίλο, τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κ. Γιώργο Πιτσιλή, το Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Το αντικείμενο του Μνημονίου είναι η παροχή τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης, από την Ανεξάρτητη Αρχή προς την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως όλοι ξέρουμε, η χώρα για πρώτη φορά στην ιστορία της προχωρά σε ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό εξοπλιστικών προγραμμάτων. Σε αυτό το οποίο λέγεται ΜΠΑΕ, το οποίο αύριο θα παρουσιαστεί στο ΚΥΣΕΑ.

Αυτό θα σημάνει ότι το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου θα επενδυθεί σε συστήματα για την εξασφάλιση της ασφάλειας της Πατρίδας για τα επόμενα 12+8 χρόνια, δηλαδή για τα επόμενα 20 χρόνια.

Όμως, θα πρέπει - και είναι - θεσμική υποχρέωση του Υπουργείου, της Κυβέρνησης, να εξασφαλίσει τη διαφάνεια στη διαχείριση του υστερήματος του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό, λοιπόν, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου θα αποκτήσει με νομοθετικές διατάξεις ελεγκτικές αρμοδιότητες όσον αφορά τις συμβάσεις και την εκτέλεση των συμβάσεων των εξοπλιστικών.

Για να μπορεί, όμως, να ανταποκριθεί στο νέο, πολύ διευρυμένο ρόλο της, χρειάζεται γνώση, χρειάζεται τεχνογνωσία. Την τεχνογνωσία αυτή - και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό – θα μας παράσχει το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω θερμά τον Διοικητή, τον κ. Πιτσιλή για την προθυμία και την καλοσύνη με την οποία δέχθηκε το αίτημά μας για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το οποίο είναι απαραίτητο: Να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου, τη στιγμή που εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας.

Κύριε Διοικητά, σας ευχαριστώ θερμά».

Από την πλευρά του ο Διοικητής της ΑΑΔΕ δήλωσε:

«Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επενδύουμε συστηματικά στον εσωτερικό μας έλεγχο, έχουμε αναπτύξει δομές τόσο για τον έλεγχο των διαδικασιών όσο και για τον έλεγχο των επιμέρους υποθέσεων.

Έχουμε πλέον μια εμπειρία στους ελέγχους των οικονομικών δεδομένων και με πολύ μεγάλη χαρά θα μοιραστούμε αυτή την τεχνογνωσία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Είναι και για μας μια ευκαιρία όχι μόνο να μεταδώσουμε γνώση, αλλά και να πάρουμε και οι ίδιοι γνώση μέσα από αυτήν τη διαδικασία, γιατί κι εμείς θα μπορέσουμε να δούμε θέματα και περιοχές, όπου μπορούμε να βελτιώσουμε τις δικές μας διαδικασίες.

Ευχαριστώ τον Υπουργό για την εμπιστοσύνη και βεβαίως ευχαριστώ και τα στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που εργάστηκαν πολύ εντατικά έτσι ώστε να έχουμε το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα».

Στην τελετή υπογραφής του μνημονίου η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρέστησαν, επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΟΕ) Υποστράτηγος Αριστοτέλης Πριόβολος, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων (Υ.Ε.Υ) Συνταγματάρχης (ΟΕ) Δημήτριος Μάστορας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων (Δ.ΕΣ.ΥΠ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Σαράντης Μπελιάς.

Tags
Back to top button