Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δεν γλυτώνουμε-Γαλλική στρατιωτική διοίκηση για επερχόμενο πόλεμο στην Ευρώπη που θα προκαλέσει ο Ζελένσκι με νέο βαλλιστικό πύραυλο κατά της Ρωσίας

Άσχημες εξελίξεις θα έχουμε σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και στα Βαλκάνια και την περιοχή μας στο Αιγαίο, αφού κάποιοι αποφάσισαν να προκαλέσουν πόλεμο με την Ρωσία και ίσως και την Κίνα, για να σταματήσουν την άνοδο τους πριν να είναι πολύ αργά για την δύση.

Οι BRICS και η τεράστια οικονομική μετατόπιση του πλανήτη στην Κίνα, μαζί με την ραγδαία στρατιωτική ισχύ Ρώσων και Κινέζων, θα προκαλέσει παγκόσμια σύγκρουση συμφερόντων, όπως γίνονταν κάθε φορά στην ιστορία.

Γαλλική στρατιωτική διοίκηση με αποκλειστική ευθύνη πολεμικές επιχειρήσεις στο θέατρο της Ευρώπης

Το Παρίσι ίδρυσε μια νέα στρατιωτική διοίκηση για τον συντονισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη.
Πρόκειται για την «Commandement Terre Europe (CTE)»,

Αυτή η απόφαση ήταν μέρος μιας μεγάλης κλίμακας αναδιοργάνωσης των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, που ξεκίνησε ως απάντηση στην αυξανόμενη ένταση και την κλιμάκωση των συγκρούσεων στην Ευρώπη λόγω των μαχών στην Ουκρανία.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Γαλλίας έχει επιταχύνει τις προσπάθειές του για τη μεταρρύθμιση της δομής των δυνάμεών του ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στο μεταβαλλόμενο στρατιωτικό περιβάλλον στην Ευρώπη.

Η νέα στρατιωτική διοίκηση θα είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό των ενεργειών των γαλλικών χερσαίων δυνάμεων και των συμμάχων του ΝΑΤΟ σε περίπτωση πιθανών επιχειρήσεων στην ευρωπαϊκή περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της αλληλεπίδρασης με την αεροπορία και άλλες δυνάμεις.

Το κύριο καθήκον του νέου κέντρου θα είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και η διαχείριση κοινών επιχειρήσεων με στόχο την προστασία των συμφερόντων της Γαλλίας και των συμμάχων της στην Ευρώπη.

Όποιος νομίζει ότι εκεί στο Παρίσι δεν ξέρουν τι έρχεται στην Ευρώπη, και για αυτό προβαίνουν σε πολεμικές κινήσεις, διότι περί αυτού πρόκειται, είναι βαθιά γελασμένος.

Οι Γάλλοι παίρνουν μέτρα για μια πιθανή πολεμική αναμέτρηση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, που θα εμπλέξει όλες τις χώρες, πιθανόν και την Ελλάδα.    

Ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκυ ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία ανέπτυξε έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο

Ο  Β.Ζελένσκυ ανακοίνωσε ότι ο οποίος πέρασε με επιτυχία τις πτητικές δοκιμές, αγνοώντας τους εκατοντάδες και χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες του σε Κούρσκ και Ντονιέτσκ.

Ο ίδιος θέλει να χτυπήσει στα βάθη της Ρωσίας, ίσως και την Μόσχα, για να αναγκάσει το Κρεμλίνο να πυροδοτήσει πόλεμο στην Ευρώπη.

Αυτές είναι οι εντολές που δόθηκαν στον Ουκρανό πρόεδρο από την δύση.

Ενώ οι λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές του πυραύλου παραμένουν απόρρητες, το πρόγραμμα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου στις προσπάθειες της Ουκρανίας να ενισχύσει τις εγχώριες αμυντικές της ικανότητες εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Το πρόγραμμα κρατείται μυστικό και ως εκ τούτου το όνομα και τα χαρακτηριστικά του νέου βαλλιστικού πυραύλου παραμένουν άγνωστα προς το παρόν.

Επί του παρόντος, η Ουκρανία αυξάνει την εστίασή της στην κατασκευή εγχώριων οπλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς για να μειώσει την εξάρτηση από διεθνείς συμμάχους.

Εκτός από τον νέο βαλλιστικό πύραυλο, ο Ζελένσκι αποκάλυψε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσσουν τον πύραυλο-drone μεγάλου βεληνεκούς «Palianytsia».

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας χρησιμοποιούν τώρα μια εντελώς νέα κατηγορία ουκρανικών όπλων, τον πύραυλο-drone «Palianytsia».  μεγάλου βεληνεκούς», σημείωσε ο Ζελένσκυ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι άλλα drones μεγάλης εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων drones, είναι επίσης επιχειρησιακά.

Εκατόμβη θυμάτων στον ουκρανικό στρατό

Την ίδια στιγμή έχουμε βίντεο με νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες σε Κούρσκ και Ντονιέτσκ.

Η Ρώμη σχεδιάζει να διακόψει κάθε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Η Ιταλία σκοπεύει να παγώσει τις προμήθειες όπλων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και «εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση» με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία.

Η Ιταλία θέλει να μετατρέψει το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι σε «σχέδιο ειρήνης». Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση της χώρας δεν πρόκειται να αυξήσει τις στρατιωτικές προμήθειες για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, γράφει η εφημερίδαεπικαλούμενη διπλωματικές πηγές.

Οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις για αυτό το θέμα γίνονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, αναφέρει η δημοσίευση.

“Η ρωμαϊκή λογική είναι να μιλάμε λιγότερο για πυραύλους, τανκς και «νίκη» και να μιλάμε περισσότερο για ειρήνη, για αποκλιμάκωση της κατάστασης, ειδικά με το βλέμμα στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, δεδομένου ότι η αντίστοιχη σύνοδος κορυφής το 2025 φιλοξενεί την Ιταλία.

Η Ρώμη ενδιαφέρεται για την κατεύθυνση των επενδύσεων και την σύναψη συμβάσεων”, καταλήγει η εφημερίδα σε μια σαφή αλλαγή στάσης από την Ιταλία στο θέμα του πολέμου της Ουκρανίας που κινδυνεύει να διαλύσει την Ευρώπη από κάθε πλευρά.

 

Tags
Back to top button