Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δανία: Στα 183 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού εκτοξεύτηκε σε 183 σήμερα στη Δανία.

Αυτό ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή «ανησυχητική».

Στην τελευταία καταμέτρηση την Παρασκευή, η Δανία μετρούσε 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 42 ύποπτα κρούσματα, σύμφωνα με τα δεδομένα του δημόσιου ινστιτούτου SSI, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων τουλάχιστον τριπλασιάστηκε σε διάστημα 48 ωρών.

Πριν από την ανακοίνωση αυτή, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (ECDC) μετρούσε 182 κρούσματα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με τη Νορβηγία και την Ισλανδία.

«Παρατηρούμε μια ανησυχητική αύξηση του αριθμού των μολύνσεων από την Όμικρον στη Δανία», υπογράμμισε ο διευθυντής του SSI Χένρικ Ούλουμ, σε ένα δελτίο τύπου.

«Υπάρχουν αλυσίδες μετάδοσης»

«Υπάρχουν αλυσίδες μετάδοσης, όπου η παραλλαγή εντοπίζεται σε ανθρώπους που δεν έφυγαν για ταξίδι ούτε ήλθαν σε επαφή με ταξιδιώτες», υπογραμμίζει.

Το ινστιτούτο εργάζεται «εντατικά» για να επιταχύνει την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών τεστ, προκειμένου οι υγειονομικές υπηρεσίες να μπορέσουν να εντοπίσουν τις αλυσίδες μετάδοσης «όσο το δυνατόν ταχύτερα», συμπλήρωσε ο υγειονομικός αξιωματούχος.

«Τον χρόνο που κερδίζουμε, πρέπει να τον χρησιμοποιούμε για να εμβολιάζουμε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Μια σημαντική ανοσία δίνει μεγαλύτερη αντοχή στην κοινωνία μας, εάν η μόλυνση με την Όμικρον συνεχιστεί».

Tags
Back to top button