Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δανία: Δημιουργεί “νυχτερινή φρουρά” για να ελέγχει τις κινήσεις Ταρμπ

Η κυβέρνηση της Δανίας έχει θεσπίσει «νυχτερινή φρουρά» στο υπουργείο Εξωτερικών, όχι για να κρατάει έξω τους “Wildlings” και τους “White Walkers” όπως έκανε η νυχτερινή φρουρά του Game of Thrones, αλλά για να παρακολουθεί τις δηλώσεις και τις κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ, όσο η Κοπεγχάγη κοιμάται.

Η νυχτερινή βάρδια ξεκινά στις 5 μ.μ. τοπική ώρα κάθε μέρα και στις 7 π.μ. συντάσσεται και διανέμεται έκθεση στην κυβέρνηση και στις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με όσα ειπώθηκαν και έλαβαν χώρα.

Η θέση αυτή φέρεται να εισήχθη μετά τη διπλωματική διαμάχη μεταξύ Κοπεγχάγης και Ουάσινγκτον για τη Γροιλανδία την άνοιξη, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε να αναλάβει τον έλεγχο του αρκτικού νησιού, ανέφερε η εφημερίδα Politiken.

Η Politiken ανέφερε ότι η πρωτοβουλία ήταν ένα από τα πολλά παραδείγματα του πώς η διπλωματία της Δανίας και η δημόσια διοίκηση της χώρας έπρεπε να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα της δεύτερης κυβέρνησης Τραμπ.

Πηγή κοντά στο υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στον Guardian: «Είναι δίκαιο να πούμε ότι η κατάσταση στη Γροιλανδία και η διαφορά ώρας μεταξύ Δανίας και Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ένας αρκετά σημαντικός παράγοντας για την εισαγωγή αυτής της ρύθμισης κατά τη διάρκεια της άνοιξης».

Αντί να χρειάζεται όλοι να χρησιμοποιούν αμέσως τα τηλέφωνά τους για να ενημερώνονται για τα νέα από τις ΗΠΑ, το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι κατέβαλε «συλλογική προσπάθεια» να παραμένει ενημερωμένο για τον Τραμπ.

Ο Τζέικομπ Κάαρσμπο, πρώην επικεφαλής αναλυτής της υπηρεσίας πληροφοριών άμυνας της Δανίας, δήλωσε ότι η εξέλιξη έδειξε, «όπως πάντα γνωρίζαμε», ότι η ιδέα ότι οι ΗΠΑ ήταν ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος σύμμαχος της Δανίας έχει «πεθάνει».

«Οι συμμαχίες βασίζονται σε κοινές αξίες και σε μια κοινή αντίληψη απειλής», είπε ο Κάαρσμπο. «Ο Τραμπ δεν μοιράζεται καμία από αυτές με εμάς και θα έλεγα ότι δεν τη μοιράζεται με τους περισσότερους Ευρωπαίους».

Tags
Back to top button