Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

«Capela Dos Ossos»: Το πιο ανατριχιαστικό τουριστικό αξιοθέατο στον κόσμο (φωτο)

Ονομάζεται «Capela Dos Ossos» και βρίσκεται στην Έβορα της νότιας Πορτογαλίας. Πρόκειται για εκκλησία η οποία υπάρχει από τον 16ο αιώνα. Ιδρύθηκε από Φραγκισκανούς, ένα τάγμα της Καθολικής εκκλησίας. Το εσωτερικό της είναι ανατριχιαστικό. Γιατί; Γιατί οι τοίχοι της είναι διακοσμημένοι με ανθρώπινα οστά και κρανία. Είναι το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής.

Τον 16ο αιώνα, η Έβορα είχε 42 ή 43 νεκροταφεία. Η γη αντί να χρησιμοποιείται για καλλιέργεια ή για κατοικία, χρησιμοποιούνταν ως κοιμητήριο. Κάποια στιγμή, αποφασίστηκε πως κάποια από τα κοιμητήρια, πρέπει να καταστραφούν και να επαναχρησιμοποιηθεί για πιο παραγωγικές διαδικασίες. Οι Φραγκισκανοί καλόγεροι που ζούσαν στην περιοχή, αποφάσισαν να περισυλλέξουν και να φυλάξουν τα οστά των νεκρών, ώστε να σωθούν οι ψυχές τους.

Σε πολλούς πολιτισμούς, η δεύτερη ταφή ήταν κάτι διαδεδομένο. Οι Φραγκισκανοί προτίμησαν να μην τα κρατήσουν κάπου κρυμμένα. Τα έβαλαν λοιπόν στο εκκλησάκι, σε κοινή θέα, για να τα βλέπουν όλοι. Θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να κάνουν τους επισκέπτες να σκεφτούν πως η ζωή είναι εφήμερη και πως κανένας δεν μπορεί να αποφύγει τον θάνατο.

Χρησιμοποιήθηκαν περίπου 5.000 ανθρώπινοι σοροί, που τοποθετήθηκαν στους τοίχους. Ο θρύλος λέει πως τα οστά και τα κρανία ανήκουν σε στρατιώτες που πέθαναν στην μάχη. Αλλά, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ανήκουν γενικά σε ανθρώπους που ήταν θαμμένοι σε κοντινά μεσαιωνικά κοιμητήρια.

Υπάρχουν πολλές επιγραφές στους τοίχους της εκκλησίας. Η πιο διάσημη είναι και η πιο ανατριχιαστική. Γράφει: «Τα κόκκαλά μας βρίσκονται εδώ περιμένοντας τα δικά σου»! Το πιο ανατριχιαστικό θέαμα όμως είναι οι δυο σκελετοί που κρέμονται από τον τοίχο. Και, αν και είναι η πιο γνωστή τέτοιου είδους εκκλησία, δεν είναι η μοναδική στην Πορτογαλία...

Tags
Back to top button