Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Β.Ζελένσκι: Να υπάρξουν «άμεσες διαπραγματεύσεις» με τη Μόσχα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα πως η χώρα του χρειάζεται να έχει άμεσες συνομιλίες με τη Ρωσία προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Ζελένσκι έκανε τις δηλώσεις αυτές στο κοινοβούλιο, αφού το Κίεβο, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, κάλεσε το ΝΑΤΟ να προετοιμάσει οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και να ενισχύσει τη στρατιωτική του συνεργασία με την Ουκρανία ώστε να εμποδίσει τη Μόσχα να εξαπολύσει νέα επίθεση εναντίον της.

«Πρέπει να πούμε την αλήθεια, ότι δεν είμαστε σε θέση να σταματήσουμε τον πόλεμο χωρίς άμεσες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και σήμερα αυτό έχει ήδη αναγνωριστεί από όλους», επεσήμανε ο Ζελένσκι.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι προσπάθησε να οργανώσει πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλίες μεταξύ του Ζελένσκι και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, όμως η Μόσχα αγνόησε τα αιτήματά της.

Το Κρεμλίνο έχει σχολιάσει ότι ο Πούτιν δεν είναι αντίθετος στην ιδέα των συνομιλιών με τον Ζελένσκι, αλλά πρόσθεσε ότι η διεξαγωγή συζητήσεων απλώς και μόνο για να υπάρξουν συζητήσεις είναι ανώφελη και εξήγησε ότι η Μόσχα θα θέλει να δει μια κανονική ατζέντα για την συνάντηση.

«Δεν φοβάμαι την άμεση αντιπαράθεση μαζί τους, δεν φοβόμαστε τον άμεσο διάλογο, γνωρίζουμε ποιες ευρωπαϊκές χώρες στηρίζουν την Ουκρανία», τόνισε ο Ζελένσκι.

Στην ανατολική Ουκρανία μαίνονται από το 2014 συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών, τους οποίους φέρεται να στηρίζει και να χρηματοδοτεί η Μόσχα. Από αυτή τη σύγκρουση έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι και ξέσπασε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, μιας ουκρανικής χερσονήσου στη Μαύρη Θάλασσα, από τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι κάλεσε σήμερα όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να ενωθούν ώστε να επιστρέψουν αυτές οι περιοχές στον έλεγχο του Κιέβου.

«Ας πολεμήσουμε για αυτό, για αυτές τις περιοχές, με τα μέσα που διαθέτουμε, όλοι μαζί», τόνισε. «Γνωρίζουμε ότι ο στρατός μας είναι ο καλύτερος του κόσμου και θα μας προστατεύσει», υπογράμμισε ο Ζελέσνκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος μιλούσε στο κοινοβούλιο, το οποίο φρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μέλη της εθνοφρουράς.

Tags
Back to top button