Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρέθηκε η «χαμένη πόλη των θεών» μέσα σε ζούγκλα (φώτο-βίντεο)

Μια πόλη την οποία οι ειδικοί αναζητούσαν για χρόνια έχει αποκαλυφθεί σε μια ζούγκλα στην Καμπότζη.

Η αρχαία πόλη Mahendraparvata, που σημαίνει Mountain of Indra (βασιλιάς των Θεών), ήταν μία από τις πρώτες πρωτεύουσες της αυτοκρατορίας των Χμερ, η οποία διήρκεσε από τον 9ο έως τον 15ο αιώνα μ.Χ.

Η ομάδα των αρχαιολόγων χρησιμοποίησε τις τελευταίες τεχνικές ανίχνευσης λέιζερ Lidar για να εντοπίσει την τοποθεσία της πόλης, η οποία χρονολογείται από τον 9ο αιώνα και βρίσκεται στα βορειοανατολικά της πόλης του Angkor.

Μιλώντας για το εκπληκτικό εύρημα, ο αρχαιολόγος Jean-Baptiste Chevance, του Ιδρύματος Αρχαιολογίας και Ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε πως: «Έχει διατηρηθεί σχεδόν ολόκληρη, εκτός από κάποια ερείπια που υποδηλώνουν πως στο σημείο υπήρχαν ναοί».

Πρόσθεσε επίσης ότι: «Οι αρχαίοι Χμερ τροποποίησαν το σημείο, διαμορφώνοντας φτιάχνοντας  λίμνες, δεξαμενές, κανάλια, δρόμους, κλπ. Ωστόσο η πυκνή βλάστηση στο σημείο δεν επιτρέπει προς το παρόν τον εντοπισμό τους».

Tags
Back to top button