Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρετανικός Τύπος: «Χωρίς rapid test και καραντίνα δεν έχει διακοπές»

Πυρετωδώς εργάζονται στην Ντάουνινγκ Στριτ προκειμένου οι Βρετανοί να μπορέσουν να κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι και να ανοίξει ο τουρισμός, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου. Μάλιστα, μία από τις σκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου είναι η υιοθέτηση των rapid test για τον κορωνοιό από οποιαδήποτε χώρα άφιξης.  

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Sun επιβεβαιώνει πληροφορίες που ήθελαν την βρετανική κυβέρνηση να επεξεργάζεται ένα σύστημα τριών ζωνών κατά το οποίο οι χώρες-προορισμοί των Βρετανών ταξιδιωτών θα κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την επιδημιολογική τους εικόνα. Όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν σε χώρες της «πράσινης» ζώνης θα πρέπει απλώς να κάνουν ένα rapid test στο αεροδρόμιο άφιξης, με το αποτέλεσμα να επιστρέφει σε 15 λεπτά. Ταξιδιώτες που θα επιστρέφουν από τις «κίτρινες» χώρες θα απαιτείται μοριακό τεστ πριν από την αναχώρηση και κάποια μορφή καραντίνας, καθώς επίσης και rapid test κατά την άφιξή τους στη Βρετανία. Όσοι όμως έχουν ταξιδέψει σε «κόκκινες» χώρες θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα. 

Το κόστος αυτών των test για τον κορονοϊό θα ανέρχεται περίπου στις 30 λίρες και, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Sun, πέρα από τα παραπάνω μέτρα πιθανότατα θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό διαγνωστικό τεστ για τα ταξίδια στους περισσότερους προορισμούς του εξωτερικού. 

Σύμφωνα με τη Sun, για τον καθορισμό των ζωνών θα υπολογίζονται όχι μόνο τα κρούσματα σε κάθε χώρα, αλλά κυρίως η διασπορά ανθεκτικών στα εμβόλια μεταλλάξεων και η πρόοδος των εμβολιασμών. 

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται συζητήσεις μεταξύ πολιτικών στελεχών και παραγόντων της ταξιδιωτικής βιομηχανίας για τις πληροφορίες που αποκαλύπτει. Προσθέτει επίσης ότι οι επιλογές των Βρετανών για διακοπές στο εξωτερικό στις 17 Μαΐου, την πρώτη πιθανή ημερομηνία κατά την οποία θα επιτραπούν τα διεθνή ταξίδια αναψυχής, θα είναι μάλλον περιορισμένες, με το μεγαλύτερο άνοιγμα να γίνεται εγκαίρως για τα ταξίδια του Ιουλίου. 

Οι προτάσεις της κυβερνητικής Ομάδας Εργασίας για τα διεθνή ταξίδια αναμένονται στις 5 Απριλίου. 

 

Tags
Back to top button