Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρετανικό «πράσινο φως» στην Άγκυρα: Το 2030 τα πρώτα βρετανικά Eurofighter στην Τουρκία και στρατηγική αυτονομία

Νέες, άκρως ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την πορεία του φιλόδοξου προγράμματος προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon από την Τουρκία. Το Ηνωμένο Βασίλειο φέρεται να έδωσε το πράσινο φως για την παραχώρηση του πλήρους και κυρίαρχου ελέγχου των mission data στην Άγκυρα, όπως αποκάλυψε το τουρκικό αμυντικό μέσο TurDef, επιβεβαιώνοντας μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη.

Ξεκίνημα παραδόσεων το 2030 με Ραντάρ AESA

Σύμφωνα με πηγές της βρετανικής πρεσβείας στην Άγκυρα και στελέχη της BAE Systems, οι παραδόσεις των πρώτων Eurofighter Typhoon στην Τουρκία αναμένεται να ξεκινήσουν το 2030. Οι δύο πλευρές έχουν ήδη καταλήξει σε συμφωνία για την τελική διαμόρφωση των μαχητικών, αν και οι επίσημες ανακοινώσεις παραμένουν εν αναμονή.

Το πλέον κρίσιμο τεχνικό στοιχείο είναι ότι όλα τα αεροσκάφη θα είναι εξοπλισμένα με προηγμένα ραντάρ τύπου AESA.

Αδιαμφισβήτητη αυτονομία στις επιχειρήσεις

Η συμφωνία για την πλήρη κατοχή των mission data είναι κομβικής σημασίας για την Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι η Άγκυρα θα αποκτήσει απόλυτη κυριαρχία και επιχειρησιακή ανεξαρτησία όσον αφορά:

-Τη διεξαγωγή αποστολών και επιχειρήσεων.

-Τον προγραμματισμό και την τακτική διαμόρφωση των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου των αεροσκαφών.

Ενσωμάτωση Meteor και τουρκικών πυρομαχικών

Επιπλέον, οι ίδιες βρετανικές πηγές επιβεβαίωσαν στα τουρκικά μέσα ότι, πέραν των πυραύλων αέρος-αέρος τύπου Meteor, η Τουρκία θα έχει τη δυνατότητα να ενσωματώσει στα Eurofighter Typhoon εγχώριας κατασκευής πυρομαχικά και πυραύλους. Ωστόσο, δεν υπήρξε επιβεβαίωση για το αν το πακέτο εξοπλισμού θα περιλαμβάνει και βλήματα κρούσης Storm Shadow ή Brimstone, ένα ζήτημα που παραμένει ανοιχτό.

Tags
Back to top button