Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Βρετανία: Σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των δωρητών οργάνων

Η Βρετανία σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των δωρητών οργάνων αλλάζοντας τον κανονισμό ώστε να προβλέπει ότι όλοι συναινούν να είναι δωρητές αν δεν έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους.

Η σχετική νομοθεσία για την δωρεά οργάνων και ιστών θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο αργότερα μέσα στον χρόνο και οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να τεθούν σε ισχύ την Άνοιξη του 2020, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

«Θεωρούμε ότι προχωρώντας σε αυτές τις αλλαγές θα μπορούμε κάθε χρόνο να σώζουμε έως και 700 περισσότερες ζωές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τζάκι Ντόιλ-Πράις, υπεύθυνη για θέματα ισότητας και ψυχικής υγείας.

Θα υπάρχουν εξαιρέσεις στην «εικαζόμενη συναίνεση», περιλαμβανομένων όσων είναι κάτω των 18, όσων δεν έχουν την νοητική ικανότητα να αντιληφθούν την αλλαγή στο σύστημα και όσων δεν διέμεναν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από τον θάνατό τους.

Στην Ουαλία, ισχύει το σύστημα «εικαζόμενης συναίνεσης», ενώ η Σκωτία έχει δώσει στη δημοσιότητα ένα σχέδιο για ένα σύστημα με δυνατότητα εξαίρεσης.

Περίπου 6.000 άνθρωποι στη Βρετανία βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση και τον περασμένο χρόνο περισσότεροι από 400 ασθενείς πέθαναν ενώ περίμεναν να υποβληθούν σε μεταμόσχευση, ανακοίνωσε η υπηρεσία δημόσιας υγείας.

Tags
Back to top button