Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρετανία: Σήμερα η ομιλία του Μ.Τζόνσον για την αποχώρηση των βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα μιλήσει σήμερα σε βουλευτές σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από το Αφγανιστάν, μετά από την κριτική που ασκείται για τη διαχείριση της αποχώρησης, αλλά και την αποτυχία της πρόβλεψης σχετικά με το πόσο γρήγορα θα καταλάμβαναν οι Ταλιμπάν τη χώρα.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία αποχώρησαν από το Αφγανιστάν τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών του Τζόνσον, ο Ντόμινικ Ράαμπ, παραδέχτηκε ότι οι δύο χώρες έκριναν λάθος την ικανότητα των Ταλιμπάν για την ανάκτηση του ελέγχου της χώρας. Η Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ στις 15 Αυγούστου.

Ο Τζόνσον βρίσκεται αντιμέτωπος με την άσκηση σοβαρής κριτικής από τους βουλευτές για αποτυχίες στη διαχείριση πληροφοριών και στην άσκηση ηγεσίας σχετικά με την πτώση της Καμπούλ, ενώ έχει παραδεχτεί ότι η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν περιόρισε τις επιλογές της Βρετανίας για την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεών της.

Μερικοί από όσους υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν εξέφρασαν την οργή και τη λύπη τους σχετικά με αυτό που συνέβη, ενώ ο Τζόνσον θα υποστηρίξει ότι, παρά την ταχεία επιστροφή των Ταλιμπάν, οι προσπάθειες που έγιναν στο πλαίσιο της εκστρατείας των τελευταίων 20 ετών δεν πήγαν χαμένες.

«Εξαιτίας των προσπαθειών που έκαναν οι Βρετανοί στρατιώτες δεν έγινε κάποια τρομοκρατική επίθεση από το Αφγανιστάν σε αυτή τη χώρα ή σε άλλη χώρα των συμμάχων μας στη Δύση για είκοσι χρόνια» θα τονίσει ο Τζόνσον στην ομιλία του στο κοινοβούλιο, μετά την επιστροφή του από τις καλοκαιρινές διακοπές του, σύμφωνα με αποσπάσματα της, που δημοσιοποίησε το γραφείο του.

«Τήρησαν το πρώτο καθήκον των βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων, να κρατήσουν ασφαλή το λαό μας». Σύμφωνα με το γραφείο του Τζόνσον, θα ανακοινωθεί μία επιπλέον χρηματοδότηση 5 εκατομμυρίων στερλινών (5,83 εκατ. ευρώ) από δωρεές για την υποστήριξη των βετεράνων των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

Tags
Back to top button