
Βάσει πληροφοριών, η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ότι όλοι οι ταξιδιώτες από την Ισπανία που θα φτάνουν στη χώρα από απόψε μετά τα μεσάνυχτα, θα μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα.
«Δεύτερο κύμα της Covid-19 εκεί οδήγησε στην απόφαση να αφαιρεθεί η Ισπανία από τον κατάλογο των ασφαλών χωρών», έγραψε ο Τιμ Σίπμαν, πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας στον λογαριασμό του στο Twitter.
Το βρετανικό υπουργείο Υγείας δεν έκανε κανένα άμεσο σχόλιο για την αναφορά αυτή. Εάν αληθεύει, η αναφερόμενη ανακοίνωση θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα για την Ισπανία, η οποία προσπαθεί να ανακτήσει την τουριστική της σεζόν μετά την κρίση που υπέστη ο κλάδος λόγω της αυστηρής καραντίνας εξαιτίας του κορωνοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών νωρίτερα φέτος.
Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από αξιωματούχους της ισπανικής κυβέρνησης. Τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξήθηκαν ξανά τις τελευταίες εβδομάδες στην Ισπανία, προκαλώντας ανησυχία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.
Οι Βρετανοί συμβάλλουν σημαντικά στον τουριστικό τομέα της Ισπανίας. Πέρυσι, 83,7 εκατομμύρια τουρίστες ταξίδεψαν στην Ισπανία, εκ των οποίων 18,08 εκατομμύρια ήταν Βρετανοί, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ομάδα ανά εθνικότητα, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ισπανίας.