Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρετανία: Ο κόσμος "καίγεται" από την κλιματική αλλαγή και οι Βρετανοί χαίρονται για το κρασί τους

Οι βρετανοί οινοπαραγωγοί επωφελούνται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την άνοδο της θερμοκρασίας σε παγκόσμια επίπεδο.

Ο οινοπαραγωγός Νίκο Μπέικερ καλλιεργεί Chardonnay και Pinot Noir. Η οικογενειακή του επιχείρηση Black Chalk στο Χάμπσαϊρ της νότιας Αγγλίας παράγει 25.000 με 30.000 μπουκάλια το χρόνο:

«Στην περιοχή επικρατούν παρόμοιες θερμοκρασίες όπως πριν από 30 με 40 χρόνια στην Καμπανία της Γαλλίας όπου παράγεται η διάσημη σαμπάνια. Στην ηπειρωτική Ευρώπη όμως οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Ο τρύγος ξεκινά ολοένα και νωρίτερα, υπάρχει υπερπαραγωγή και όλα αυτά έχουν αρνητική επίδραση στην ποιότητα».

Κλιματική αλλαγή: Κίνδυνος αδιεξόδου στη σύνοδο COP26

Οι αμπελοκαλλιέργειες τετραπλασιάστηκαν σε 20 χρόνια

Ο Τζέιμς Μάτγιρ, αμπελουργός σε μικρό οικογενειακό οινοποιείο, λέει για την αμπελοκαλλιέργεια στην Βρετανία:

«Πριν από την πανδημία φυτεύτηκαν 1,5 εκ. κλήματα, μια χρονιά αργότερα 3 εκατομμύρια. Η οινοπαραγωγή αναπτύσσεται ραγδαία. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν πλέον ότι η παραγωγή κρασιού είναι εφικτή στη Βρετανία. Φτιάχνουμε πλέον καταπληκτικά κρασιά. Στη βρετανική αγορά κυριαρχεί πλέον ο ντόπιος αφρώδης οίνος.»

Ο Ντίκλαν Κόνγουέι από το Ινστιτούτο Ερευνών Γκράνθαμ, το οποίο μελετά την κλιματική αλλαγή και περιβαλλοντικά ζητήματα, δηλώνει ότι τα τελευταία 40 χρόνια η μέση θερμοκρασία στη Βρετανία ανέβηκε κατά 1 βαθμό.

Κλιματική αλλαγή: Τρώτε κρέας; Κόψτε το γιατί σκέφτονται οικολογικό «χαράτσι»

Επιβεβαιώνει ότι οι οινοπαραγωγοί στην Αγγλία έχουν προοπτική και αναφέρει ότι τις τελευταίες δύο δεκαετίες οι καλλιέργειες τετραπλασιάστηκαν:

«Παλαιότερα ακόμα κι εμείς γελάγαμε όταν κάποιος αγόραζε βρετανικό κρασί. Αν το αγόραζες το αγόραζες όχι επειδή ήταν καλό, αλλά για να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο. Όλα αυτά όμως άλλαξαν. Τα βρετανικά κρασιά είναι λίγο ακριβότερα όταν είναι ποιοτικά, αλλά οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα. Ο αφρώδης οίνος μας έχει βραβευθεί διεθνώς, η φήμη του βελτιώνεται».

Tags
Back to top button