Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρετανία: Ακτιβιστές κάλυψαν πίνακα του Πικάσο με φωτογραφία απο τη λώρίδα της Γάζας

Δύο άτομα κάλυψαν σήμερα Τετάρτη (9/10) για σύντομο χρονικό διάστημα έναν πίνακα του Πικάσο στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου με μια αφίσα που δείχνει μια μητέρα και ένα παιδί αιματοβαμμένους στη Λωρίδα της Γάζας, ζητώντας εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, ανακοίνωσαν η διεύθυνση του μουσείου και η ομάδα ακτιβιστών μέλη της οποίας προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια.

Η ομάδα ακτιβιστών Youth Demand, η οποία έχει αίτημα τον τερματισμό πώλησης όπλων στο Ισραήλ, τόνισε ότι δύο από τους ακτιβιστές της πήγαν να κολλήσουν τη φωτογραφία στο προστατευτικό γυαλί που κάλυπτε τον πίνακα του Πικάσο «Motherhood (La Maternité)» (1901), πριν ρίξουν κόκκινη μπογιά στο πάτωμα.

Ένα βίντεο που ανήρτησε η ομάδα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν φρουρό να παρεμβαίνει γρήγορα για να κατεβάσει την αφίσα. Ένας από τους διαδηλωτές φωνάζει «Λευτεριά, Λευτεριά στην Παλαιστίνη!», κατηγορώντας τη βρετανική κυβέρνηση ως «συνένοχη στη γενοκτονία», ενώ τον κρατά ο φρουρός του μουσείου.

 

Η φιλοπαλαιστινιακή ομάδα Youth Demand τον Ιούλιο πραγματοποίησε μια διαδήλωση για τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ μπροστά από το Κενοτάφιο, το επίσημο πολεμικό μνημείο της Βρετανίας, και σχεδίαζε να διακόψει την ομιλία του βασιλιά Καρόλου τον ίδιο μήνα.

 

Το σημερινό συμβάν έγινε λίγο πριν τις 12:00, τοπική ώρα. Σε ανακοίνωσή της η Εθνική Πινακοθήκη υπογράμμισε ότι «η αστυνομία επενέβη και συνέλαβε» τα δύο άτομα. «Η αίθουσα είναι προς το παρόν κλειστή. Δεν υπήρξαν ζημιές σε κανένα έργο», διευκρινίζει το μουσείο.

Η Εθνική Πινακοθήκη είχε γίνει τελευταία τόπος δράσεων ακτιβιστών υπέρ του κλίματος.

Tags
Back to top button