Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βουτιά» για τα ελληνικά ΑΕΙ στην παγκόσμια κατάταξη των καλύτερων πανεπιστημίων

Ούτε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο δεν περιλαμβάνεται στα πρώτα 400 καλύτερα του κόσμου σύμφωνα με την διεθνή κατάταξη QS World University Rankings για το 2018 στην οποία κατατάσσονται τα 959 κορυφαία πανεπιστημιακά διεθνώς.

Ακόμα και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο που συναντά κανείς στην κατάταξη, υποχώρησε από την 395η θέση που βρέθηκε το 2017 και περιλαμβάνεται πλέον στην ομάδα των θέσεων 401-410.

Υποχώρηση και για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που από την ομάδα 491-500 το 2017, πλέον συγκαταλέγεται στην ομάδα 501-550, όπως γράφει η Καθημερινή.

Αντίθετα σταθερά στην ομάδα 651-700 βρίσκονται το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τη μεγαλύτερη υποχώρηση σημειώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο το οποίο το 2017 βρέθηκε στην ομάδα των 701+, και για το 2018 βρίσκεται στην ομάδα 801-1.000 ενώ υποχώρηση σημείωσε και το Πανεπιστήμιο Πατρών (από την ομάδα 651-700 στην ομάδα 701-750).

Όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια λαμβάνουν τη χειρότερη βαθμολογία για τη μέτρηση του δείκτη φοιτητών προς μέλη ΔΕΠ που αξιολογεί το επίπεδο των πόρων που ένα πανεπιστήμιο είναι σε θέση να αφιερώσει στη διδασκαλία.

Τα ελληνικά ΑΕΙ σημειώνουν, επίσης, πτώση στους δείκτες της φήμης των ακαδημαϊκών ενώ λαμβάνουν χαμηλότερη βαθμολογία στην έρευνα που μετράει τη γνώμη των εργοδοτών.

Στον αντίποδα, στην κορυφή της έρευνας QS World University Rankings βρίσκεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά το ΜΙΤ και ακολουθούν για άλλη μια χρονιά το Stanford και το Harvard.

Tags
Back to top button