Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βολιβία: Έκταση μεγαλύτερη... από το Βέλγιο απανθράκωσαν οι φετινές πυρκαγιές στη χώρα

Πυρκαγιές κατέστρεψαν σχεδόν 36 εκατομμύρια στρέμματα δάσους, ιδιωτικών καλλιεργειών και βοσκότοπων από την αρχή της χρονιάς, έκταση μικρότερη από αυτή που καταγράφηκε τα προηγούμενα χρόνια, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βολιβίας.

«Μέχρι σήμερα, το 2021 κάηκαν 35.942.550 στρέμματα», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας, ο Μαγκίν Ερέρα, διευκρινίζοντας πως οι νομοί που επλήγησαν περισσότεροι είναι οι Σάντα Κρους (ανατολικά) και Μπένι (βορειοανατολικά), όπου βρίσκονται αφενός το μεγαλύτερο μέρος του δάσους του Αμαζονίου που ανήκει στη βολιβιανή επικράτεια και αφετέρου οι πεδιάδες της χώρας.

Η έκταση που κάηκε ισούται με 35.942 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με άλλα λόγια είναι μεγαλύτερη από αυτήν όλου του Βελγίου.

Οι εκτάσεις που κάηκαν αντιστοιχούν σε 11.990.020 στρέμματα δάσους, 15.362.850 στρέμματα βοσκοτόπων και 8.589.680 στρέμματα ιδιωτικών χωραφιών, διευκρίνισε ο υφυπουργός.

Στη Βολιβία είναι παράδοση να καίγονται δάση για να μετατραπούν σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Η κυβέρνηση δίνει άδειες για την ελεγχόμενη καύση κάποιων περιοχών, αλλά αυτές πολύ σπάνια τηρούνται.

Πάντως οι πυρκαγιές «ήταν πολύ λιγότερες απ’ ό,τι το 2020 και το 2019», κυρίως χάρη στην ανάπτυξη μεγαλύτερων δυνάμεων του στρατού για τη φύλαξη περιοχών που κινδυνεύουν, τόνισε ο υφυπουργός.

Κατά τα επίσημα δεδομένα, το 2019 κάηκαν 53.055.020 στρέμματα και το 2020 άλλα 50.218.200.

Tags
Back to top button