Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Bloomberg: Προς το 12% η ανεργία στην Αυστραλία

Μια από τις χώρες που μπαίνουν στο κλαμπ των «ασθενών» είναι και η Αυστραλία, στην οποία, προ μηνός, τα ποσοστά ανεργίας ήταν στο 5,1%. Σύμφωνα με το Bloomberg, ωστόσο, η κρίση του κορωνοϊού αναμένεται να εκτινάξει τον δείκτη της ανεργίας στην Αυστραλία ακόμη και στο 12%.

Οπως αναφέρει το δίκτυο, την ίδια στιγμή, η οικονομία της Αυστραλίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 5% στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 και να ακολουθήσει, σύμφωνα με την National Australia Bank (NAB), μια περαιτέρω πτώση στο επόμενο τρίημο «που θα φέρει την ταχύτερη μείωση στην οικονομική δραστηριότητα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Οι αναλυτές της NAB εκτιμούν ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 3% το 2020, και θα επανακτήσει ένα +3,5% το 2021. Σε ό,τι αφορά την ανεργία στην Αυστραλία, ωστόσο, η NAB θεωρεί ότι θα είναι πιο επίμονη και πως ακόμη και στην περίπτωση μεγάλης ανάπτυξης το 2021, δεν θα πέσει κάτω από το 7%.

Να σημειωθεί ότι η κεντρική τράπεζα και η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχουν ήδη διαθέσει περί τα 49 εκατ. αμερικανικά δολάρια για οικονομικά μέτρα.
 

Tags
Back to top button