Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο: Το Α-7 Corsair που «σημάδεψε» την ελληνική Πολεμική Αεροπορία

Το αεροσκάφος που προσέφερε όσο κανένα άλλο στην δύναμη της ελληνικής αποτροπής στο Αιγαίο ήταν το A-7H/Ε Corsair.

Παραγγέλθηκε το 1972 (όπως και τα Mirage F.1, τα F-4E Phantom, τα άρματα AMX-30, το ΤΟΜΑ AMX-10P, τα υποβρύχια Type 209, οι πυραυλάκατοι La Combattante με βλήματα Exocet κλπ), ήρθε στην Ελλάδα το 1975 και παρά τα ατυχήματα που σημάδεψαν την πρώτη δεκαετία υπηρεσίας του λόγω κινητήρα, έδωσε στην ΠΑ την δυνατότητα μακρού πλήγματος σε όλη την γεωγραφική επιφάνεια της Τουρκίας και φυσικά στην Κύπρο.

Μεταφέροντας 15.000 λίβρες βομβών ένα ζευγάρι μπορούσε να κονιορτοποιήσει ένα αεροδρόμιο και να επιστρέψει ασφαλές στην βάση του μέχρι την έλευση των τουρκικών F-16 το 1989 που ήταν τα πρώτα τουρκικά μαχητικά που μπορουσαν να «δουν» το Α-7 να ελίσσεται μέσα στις χαράδρες των βουνών σε ύψος 50 μέτρων και να εκτελέσουν βολή κατάρριψής του (look down-shoot down).

Πολλοί λένε ότι θα έπρεπε να υπηρετεί ακόμα σε καθήκοντα προωθημένου εκπαιδευτικού αεροσκάφους (η διθέσια έκδοση ΤΑ-7).

Δείτε το:

Tags
Back to top button