Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βίντεο: Οι Ρώσοι «λούζουν» το Ουγκλεντάρ με βόμβες λευκού φωσφόρου-Κατέλαβαν την Μαρίνοβκα έξω από το Ποκρόβσκ

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την Μαρίνοβκα (Marinovka) της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, ανέφερε λίγο νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο άμυνας στην εβδομαδιαία ενημέρωσή του για τις εξελίξεις από το πεδίο της μάχης.

Η Μαρίνοβκα είναι ένα μικρό ουκρανικό χωριό που βρίσκεται στην κατεύθυνση του Ποκρόβσκ. Συγκεκριμένα ο εν λόγω οικισμός βρίσκεται νότια της Νοβογκροντόβκα. Η κατάληψή του από τις δυνάμεις της Μόσχας θα τις επιτρέψει να ενισχύσει τα πλάγια μέτωπα της ρωσικής δύναμης που προελαύνει αυτήν την στιγμή σε αυτόν τον τομέα του μετώπου. Παράλληλα, θα ενισχυθεί η υποστήριξη της ρωσικής προέλασης προς τον οικισμό Σελίντοβο.

Μία ημέρα νωρίτερα το Κρεμλίνο είχε και επίσημα επιβεβαίωση την κατάληψη ενός άλλου ουκρανικού οικισμού του Ντονιέτσκ, αυτού του Ουκράινσκ.

Στην νεότερη ενημέρωσή του το ρωσικό υπουργείο άμυνας πρόσθεσε πως τα στρατεύματά του πραγματοποίησαν 33 επιθέσεις και πλήγματα μεταξύ 21 και 27 Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης μίας πυραυλικής επίθεσης με υπερ-υπερηχητικά όπλα τύπου Kinzhal και drones έναντι ουκρανικών στόχων.

Επιπρόσθετα, η υπηρεσία αποκάλυψε πως έλαβαν χώρα σημαντικές επιθέσεις κατά ουκρανικών υποδομών και αποθηκών όπλων, στις οποίες βρίσκονταν ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροχήματα και σκάφη επιφανείας. Καταστράφηκαν επίσης οπλοστάσια του ουκρανικού στρατού με πυρομαχικά και καύσιμο, όπως και ένα τρένο που μετέφερε δυτικά όπλα και εξοπλισμό στους Ουκρανούς στρατιώτες.

Κόλαση Επί της Γης το Ουγκλεντάρ

Παράλληλα, η σφοδρή πολιορκία του ουκρανικού Ουγκλεντάρ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Νέο βίντεο από το πεδίο της μάχης που δημοσιεύθηκε τις τελευταίες ώρες έγινε ήδη viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένο το βίντεο είναι ένα από τα πολλά που δείχνουν ρωσικές βόμβες λευκού φωσφόρου να «λούζουν» πρώην κατοικημένες περιοχές της πόλης του Ουγκλεντάρ, προκαλώντας τρομερή καταστροφή στα κτήρια και στους Ουκρανούς στρατιώτες που κρύβονται σε αυτά.

Προφανώς ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε αυτές τις επιθέσεις κατά τμημάτων του Ουγκλεντάρ που σήμερα δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους. Με αυτόν τον τρόπο προετοιμάζουν το έδαφος για επιθέσεις τις επόμενες ημέρες.

 

Tags
Back to top button