Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βελγικό κινητήρα φέρει το νέο αεροσκάφος που αποκάλυψε η Ρωσία-Ούγγρος ΥΠΕΞ: «Οι δυτικές κυρώσεις απέτυχαν παταγωδώς»

Η ρωσική εταιρεία S7 Group ανακοίνωσε μέσω του καναλιού της στο Telegram πως πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική πτήση του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους PV-10 Tango. Το αεροσκάφος αναπτύσσεται από την εταιρεία Spectra Aircraft, η οποία είναι θυγατρική της S7 Group.

Το γεγονός έλαβε χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου φέτος σε ένα πεδίο δοκιμών στην περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας, της Μόσχας. Ειπώθηκε πως ολόκληρη δοκιμή ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό αεροσκάφος είναι τετραθέσιο, φέρει μικρό κινητήρα και βρίσκεται σε ανάπτυξη εδώ και ενάμιση χρόνο. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το PV-10 Tango είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα UL Power 520iS, τον οποίο ανέπτυξε η βελγική εταιρεία ULPower Aero Engines.

Πρόκειται για έναν εξακύλινδρο κινητήρα βάρους 108 κιλών και ιπποδύναμης 200 αλόγων. Η S7 Group δήλωσε βέβαια πως έχει σχεδιάσει έναν παρόμοιο κινητήρα δικής της ανάπτυξης, ο οποίος παράγει παρόμοια ιπποδύναμη και σκοπεύεται να αντικαταστήσει τους βελγικούς κινητήρες στην μαζική παραγωγή του PV-10 Tango. Ο ρωσικός κινητήρας αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε φάση δοκιμών.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Tango είναι προγραμματισμένο να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση πιλότων τόσο της πολιτικής όσο και της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας.

«Άχρηστες» οι Δυτικές Κυρώσεις στην Ρωσία;

Σύμφωνα με την κρατική σελίδα TASS της Ρωσίας, η Ουγγαρία πιστεύει πως οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ρωσίας δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία απόλυτη αποτυχία. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της ευρωπαϊκής χώρας, Πίτερ Σίγιαρτο.

«Λοιπόν, η θέση μας είναι ξεκάθαρη όσον αφορά αυτές τις κυρώσεις. Θεωρούμε την πολιτική κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ρωσίας μία πραγματική αποτυχία» δήλωσε σε δημοσιογράφος της TASS ο κορυφαίος Ούγγρος διπλωμάτης στο υπόβαθρο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αυστηρά μέτρα της Ε.Ε. κατά της Μόσχας δεν έχουν συνδράμει καθόλου στην προσπάθεια τερματισμού του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, αντίθετα έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στις οικονομίες ευρωπαϊκών χωρών παρά στην ρωσική.

Ο Ούγγρος πολιτικός πρόσθεσε πως οι μεγάλες δυτικές χώρες και εταιρίες παρακάμπτουν αυτές τις κυρώσεις, οπότε καταλαβαίνετε πως πρόκειται για «υποκρισία».

 

Tags
Back to top button