Σε κλίμα θλίψης αλλά και έντασης τελείται η κηδεία του 39χρονου Φανούρη στα Βορίζια Ηρακλείου, όπου το χωριό θυμίζει κυριολεκτικά «οχυρό». Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την περιοχή, υπό τον φόβο νέου κύκλου αίματος μετά το διπλό φονικό του Σαββάτου (1/11).
Η πομπή της κηδείας αναμένεται να περάσει από τη γειτονιά της οικογένειας με την οποία υπήρχε χρόνια διαμάχη, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. και έχει οδηγήσει σε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Μαζί με τον 39χρονο, από τα πυρά έχασε τη ζωή της και μια 57χρονη γυναίκα, που κηδεύεται στα Χανιά, όπου διέμενε μόνιμα. Η ιατροδικαστική εξέταση αποκάλυψε πως ο 39χρονος δέχτηκε τέσσερις σφαίρες, πιθανότατα από δύο διαφορετικά όπλα, ενώ ο θάνατος της γυναίκας οφείλεται σε διαμπερές τραύμα που έπληξε τα πνευμόνια και τη σπονδυλική της στήλη.
Οι αρχές αναζητούν τρία άτομα που φέρονται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο αιματηρό επεισόδιο, ενώ στη δικογραφία έχουν ήδη συμπεριληφθεί πέντε κατηγορούμενοι. Οι διώξεις που ασκήθηκαν περιλαμβάνουν ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματικές βλάβες και παράβαση περί όπλων.
Παράλληλα, εισαγγελέας και ανακρίτρια επισκέφθηκαν τους δύο τραυματίες που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Πέμπτη (6/11). Μέχρι στιγμής έχουν ερευνηθεί δεκάδες κατοικίες, ενώ η αστυνομία επεκτείνει τις έρευνες σε αποθήκες και ποιμνιοστάσια, αναζητώντας τα όπλα του εγκλήματος που παραμένουν άφαντα.
Για λόγους ασφαλείας, τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό θα μείνουν κλειστά μέχρι και την Τρίτη (4/11), καθώς το χωριό εξακολουθεί να βρίσκεται υπό έντονη αστυνομική επιτήρηση.