Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να βάζουμε ελαιόλαδο στη ντομάτα μας

Το ελαιόλαδο όπως όλοι μας γνωρίζουμε, αποτελεί μια «υπερτροφή» με υγιεινά λιπαρά που συμβάλλει στην αύξηση της «καλής» χοληστερίνης (HDL) και στην ταυτόχρονη μείωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL), η οποία φράσσει τις αρτηρίες σας.

Αλλά γνωρίζατε ότι όταν το ελαιόλαδο συνδυάζεται με την ντομάτα, τότε “εκτοξεύεται” η θετική επίδραση και των δύο στην υγεία μας;

Έρευνα του 2000 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Free Radical Biology and Medicine έδειξε ότι το ελαιόλαδο αύξησε την αντιοξειδωτική δράση του λυκοπενίου στις ντομάτες. Αυτό συνέβη μόνο με το ελαιόλαδο και όχι με άλλα έλαια, όπως το ηλιέλαιο.

Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να μείνετε πιστοί στους βασικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής αλλά και της ελληνικής κουζίνας, όπου η χωριάτικη σαλάτα, ή και η ντοματοσαλάτα με αγνό ελαιόλαδο κατέχουν περίοπτη θέση.

Tags
Back to top button