Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Travel

Αυτό είναι το νησάκι στο οποίο βρήκαν καταφύγιο ο Πάρις και η Ωραία Ελένη (βίντεο)

Είναι ένα μικρό νησί στη Λακωνία που λέγεται ότι πέρασαν τον πρώτο βράδυ τους ο Πάρις και η Ωραία Ελένη, μετά τη φυγή τους από τη Σπάρτη. 

Πρόκειται για το Κρανάη, γνωστό και ως Μαραθονήσι, το νησί που ενώνεται με την πόλη του Γυθείου στο νότιο τμήμα της. Προσπαθώντας να ξεφύγουν από το Μενέλαο, οι δύο ερωτευμένοι νέοι κατέφυγαν σε αυτό το νησάκι κι εκεί πέρασαν την πρώτη νύχτα μαζί, πριν αναχωρήσουν για την Τροία.

Όπως εικάζεται, το όνομα του μικρού νησιού οφείλεται στο ότι ο Πάρις φεύγοντας ξέχασε το κράνος του κι έτσι ο τόπος ονομάστηκε Κρανάη. Το νησάκι, παρά τη μικρή έκτασή του, διαθέτει παραδοσιακό φάρο, μία εκκλησία, καθώς και τον πύργο του Τζαννετάκη Γρηγοράκη, που στεγάζει σήμερα το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Μάνης. Συνδέεται με το Γύθειο με έναν λιμενοβραχίονα.
 

Tags
Back to top button