Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αυτοί είναι οι ψηλότεροι και οι πιο κοντοί λαοί του κόσμου

Πρόσφατα βγήκαν στη δημοσιότητα ιατρικά αρχεία του NCD Risk Factor Collaboration που δείχνουν ποιες είναι οι χώρες που έχουν τους ψηλότερους και τις ψηλότερες κατοίκους στον πλανήτη. Στη συγκεκριμένη έρευνα, έχουν ουσιαστικά ξεχωρίσει το ύψος ατόμων 19 ετών (άντρες και γυναίκες) σε κάθε χώρα.

Μέσα από αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, βγήκαν οι απαραίτητοι μέσοι όροι.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να τονιστεί ότι αυτά τα δεδομένα αφορούν μόνο το 2019 και επομένως μπορεί να μην είναι πλήρως αντιπροσωπευτικά ως προς τον πραγματικό μέσο όρο.

H πρώτη δεκάδα  

Κοιτώντας τη συγκεκριμένη έρευνα θα δούμε ένα πολύ εντυπωσιακό συμπέρασμα. Όσον αφορά το ύψος των αντρών, όλες οι θέσεις της πρώτης δεκάδας καταλαμβάνονται από 10 ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα, αν κοιτάξει κανείς την κατάταξη, η πρώτη μη ευρωπαϊκή χώρα που εμφανίζεται στην κατάταξη είναι η Δομινίκα, στην 20ή θέση.

Σε κάθε περίπτωση, οι πιο ψηλοί άνθρωποι στον κόσμο ζουν στην Ολλανδία.

National Geographic: Αυτοί είναι οι 30 πιο cool προορισμοί για το 2024

Ολλανδία 183,78 εκατοστά

Μαυροβούνιο 183,30

Βοσνία-Ερζεγοβίνη 182,47

Ισλανδία 182,10

 

Δανία 181,89

Τσεχία 181,19

Λετονία 181,17

Σλοβακία 181,02

Σλοβενία 180,98

Oυκρανία 180,98

Η λίστα είναι παρεμφερής αν πάμε και στο ύψος των γυναικών με πολλές ευρωπαϊκές παρουσίες και τη Δανία να ανεβαίνει στην 3η θέση των ψηλότερων γυναικών κατά μέσο όρο στον κόσμο.

Ολλανδία 170,36 εκατοστά 

Μαυροβούνιο 169,96

Δανία 169,47

Ισλανδία 168,91

Λετονία 168,81

Εσθονία 168,66

Σερβία 168,29

Τσεχία 167,96

Λιθουανία 167,63

Ποια είναι η θέση της Ελλάδας

Οι βαλκανικές χώρες φαίνεται ότι πρωταγωνιστούν, μαζί με τις σκανδιναβικές και τις χώρες της Βαλτικής. Η Ελλάδα, λοιπόν, δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα και βρίσκεται αρκετά ψηλά. Πιο συγκεκριμένα, ως προς τους άντρες η χώρα μας είναι στην 23η θέση με μέσο όρο ύψους τα 179,26 εκατοστά. Λίγο κάτω από το Πουέρτο Ρίκο και λίγο πάνω από το Βέλγιο. 

Στις γυναίκες, η χώρα μας πέφτει στην 30ή θέση με έναν μέσο όρο της τάξης των 165,81 εκατοστών. Λίγο πάνω από την Πολωνία και λίγο κάτω από τη Γρενάδα.

Τέλος ως προς τους κοντύτερους ανθρώπους, στην τελευταία θέση στους άνδρες είναι το Ανατολικό Τιμόρ με μέσο όρο μόλις τα 160,13 εκατοστά. Στην προτελευταία θέση είναι το Λάος με 162,78. Στις γυναίκες, στην τελευταία θέση βρίσκεται η Γουατεμάλα με 150,91 εκατοστά.

Tags
Back to top button