Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτή είναι η λέξη που αυξάνει περισσότερο το στρες

Όταν εργάζεστε σκληρά σε μια πολύ απαιτητική δουλειά, προσπαθώντας πάντα να παραμένετε υγιείς, να είστε συνεχώς σε φόρμα και να βρίσκετε χρόνο για την οικογένεια, τους φίλους και φυσικά τον εαυτό σας, είναι πολύ εύκολο να νιώσετε πίεση και εξάντληση.

Η επίτευξη της ισορροπίας στη ζωή μπορεί μερικές φορές να μοιάζει με μία συνεχή πάλη και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διστάζουν να εκφράσουν το στρες που νιώθουν στους γύρω τους.

Σύμφωνα όμως με τον κλινικό ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα του «21 Τρόποι Για Μία Πιο Ευτυχισμένη Κατάθλιψη», Σεθ Σβίρσκι, το να λες πως είσαι στρεσαρισμένος για να βγάλεις το βάρος από μέσα σου, στην πραγματικότητα έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, αφού οι λέξεις που λέμε μπορούν να «ρυθμίσουν» τις βιολογικές αντιδράσεις του οργανισμού και του σώματός μας.

«Λέγοντας απλώς πως είσαι στρεσαρισμένος, ο οργανισμός απελευθερώνει στο σώμα μία σειρά χημικών ουσιών όπως η επινεφρίνη και η κορτιζόλη και νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο, οι οποίες μας κάνουν να νιώθουμε εξουθενωμένοι από το στρες. Η καρδιά χτυπάει γρηγορότερα, η αναπνοή γίνεται πιο βαριά και ταχεία, η αρτηριακή πίεση ανεβαίνει, δεν μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά και κυριευόμαστε από φόβο και αγωνία.»

Αν και η εναλλακτική του να δηλώσετε πως έχετε στρεσαριστεί είναι αναμφισβήτητα να προσπαθήσετε να το ξεπεράσετε, φαίνεται πως μία λεκτικά πιο θετική προσέγγιση της κατάστασης θα βελτιώσει από μόνη της την ψυχολογία σας.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσετε το άγχος να σας κυριεύει, αντί να πείτε το πόσο έχετε στρεσαριστεί, υιοθετήστε την παρακάτω φράση: «Είμαι λίγο πιεσμένη, όμως έχω τα πάντα υπό έλεγχο.» Θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά.

Πηγή: bovary.gr

Tags
Back to top button