Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Αυτές είναι οι τροφές που αν καταναλώνει η έγκυος μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία και άσθμα στο παιδί

Η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης από την έγκυο αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στο παιδί της, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη συσχέτισε την καταναλούμενη από τη μητέρα ποσότητα ζάχαρης σε τροφές και σε ποτά κατά την εγκυμοσύνη της, με την πιθανότητα εμφάνισης στο παιδί της αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στην ηλικία των επτά ετών.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Queen Mary του Λονδίνου και Μπρίστολ, με επικεφαλής τον καθηγητή Σαΐφ Σαχίν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό πνευμονολογικό περιοδικό "European Respiratory Journal", ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 9.000 ζεύγη μητέρων-παιδιών.

Διαπιστώθηκε ότι το 20% των μητέρων που κατανάλωναν την περισσότερη ζάχαρη, είχαν κατά μέσο όρο 38% μεγαλύτερο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί με αλλεργία (σε ακάρεα της σκόνης, γύρη, γάτες κ.α.) και 101% μεγαλύτερη ποθανότητα το παιδί τους να έχει αλλεργικό άσθμα, σε σχέση με το 20% των μητέρων με την χαμηλότερη κατανάλωση ζάχαρης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δεν διαπιστώθηκε σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ζάχαρης από την έγκυο και την εκδήλωση εκζέματος ή αλλεργικής ρινίτιδας στο παιδί. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το θέμα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, με δεδομένη την υπερβολικά μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης στη Δύση. Σχεδιάζεται ήδη μια κλινική δοκιμή που θα διερευνήσει κατά πόσο η μείωση στην κατανάλωση ζάχαρης κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να προλάβει την εμφάνιση αλλεργίας και άσθματος στα παιδιά.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι, στο μεταξύ, οι έγκυες καλό θα είναι να αποφεύγουν τα πολλά γλυκά, καθώς επίσης τα τρόφιμα και τα ποτά που περιέχουν ζάχαρη. Εκτιμάται ότι η ζάχαρη μπορεί να πυροδοτήσει αλλεργική φλεγμονή στους αναπτυσσόμενους πνεύμονες του παιδιού.

Πηγή: iatropedia

Tags
Back to top button