Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Travel

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες για ταξίδια το 2019

Το επίπεδο κινδύνου κάθε χώρας παρουσιάζει ο νέος χάρτης επικίνδυνων ταξιδιών για το 2019, που δημιουργήθηκε από τους εμπειρογνώμονες της International SOS σε συνεργασία με την Control Risk.

Ο χάρτης έχει διαμορφωθεί με τα ακόλουθα κριτήρια:
την τρέχουσα απειλή που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες για πολιτική βία (συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας και των εξεγέρσεων),
κοινωνικές αναταραχές (συμπεριλαμβανομένης της θρησκευτικής, κοινοτικής και εθνοτικής βίας)
βίαια και μικροαστικά εγκλήματα

Λαμβάνονται υπόψη, ακόμη, παράγοντες όπως η ευρωστία της υποδομής μεταφορών, η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και ασφαλείας και η ετοιμότητα της χώρας σε φυσικές καταστροφές.

Πολύ λίγες χώρες καταφέρνουν να μην έχουν κίτρινο ή κόκκινο χρώμα στο χάρτη (χρώματα που συμβολίζουν την επικινδυνότητα). Στην Ευρώπη, μόνο το Λουξεμβούργο, η Δανία, η Σλοβενία, η Ελβετία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Ισλανδία και η Γροιλανδία είναι στο χαμηλότερο επίπεδο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, δηλαδή χαμηλής επικινδυνότητας. Ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία είναι επίσης χαμηλά σε κίνδυνο.

Οι χώρες που έχουν το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου είναι σχεδόν αποκλειστικά στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, όπως η Συρία, η Υεμένη, το Αφγανιστάν, η Λιβύη, το Νότιο Σουδάν και η Σομαλία.

Οι χώρες υψηλού κινδύνου
Συρία

Υέμενη

Αφγανιστάν

Ιράκ

Λιβύη

Μάλι

Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής

Νότιο Σουδάν

Σομαλία

Η Λωρίδα της Γάζας

Μέρος της Αιγύπτου

Μέρος της ανατολικής Νιγηρίας

Μέρος της ανατολικής Ουκρανίας

Οι χώρες χαμηλού κινδύνου
Λουξεμβούργο

Ελβετία

Σλοβενία

Νορβηγία (συμπεριλαμβανομένου του Svalbard)

Δανία (συμπεριλαμβανομένων των Νήσων Φερόε)

Φινλανδία

Γροιλανδία

Ισλανδία

Σεϊχέλες

Πράσινο Ακρωτήριο

Tags
Back to top button