Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτές είναι οι 5 ξένες σειρές που φέρνουν στην επιφάνεια ελληνικούς μύθους και θρύλους

Η ελληνική μυθολογία έχει αποτελέσει έμπνευση κατά καιρούς για μεγάλους σκηνοθέτες και σεναριογράφους, που έχουν δημιουργήσει σειρές με έντονο το άρωμα αυτό.

Το παρόν άρθρο λοιπόν, όπως αναφέρεται στο lordoftheseries.gr παρουσιάζει πέντε σειρές που φέρνουν στην επιφάνεια ελληνικούς μύθους και θρύλους όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί!

1. Hercules: The Legendary Journey (1995-1999)

Όλοι γνωρίζουμε τη διάσημη σειρά που συντρόφευε τα μεσημέρια μας και ακολουθεί τις περιπέτειες του ημίθεου Ηρακλή και του έμπιστου φίλου του, Ιόλαου. Στη σειρά συναντάμε διάφορες αρχαίες ελληνικές θεότητες και μυθικά πλάσματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δύο ήρωες για να σώσουν τον κόσμο.

2. Xena: Warrior Princess (1995-2001)

Μπορεί η πολεμοχαρής Ζήνα να μην αποτελεί πρόσωπο της μυθολογίας μας, ωστόσο η αγαπημένη μας ηρωίδα με την αχώριστη σύντροφό της Γαβριέλλα προσπαθούν σε κάθε επεισόδιο να αποκρούσουν δυνάμεις σχετιζόμενες, μεταξύ άλλων, με την ελληνική μυθολογία.

3. Atlantis (2013-2015)

Η υπόθεση της σειράς περιστρέφεται γύρω από τον νεαρό Ιάσονα που εισέρχεται με έναν μαγικό τρόπο στην πόλη της Ατλαντίδας, έναν μυστηριώδη και αρχαίο πολιτισμό. Εκεί θα γνωρίσει τον Ηρακλή και τον Πυθαγόρα και μαζί θα μπουν σε διάφορες και επικίνδυνες περιπέτειες. Σε αυτήν τη σειρά ίσως σε ενοχλήσουν οι πολλές ιστορικές ανακρίβειες, ωστόσο να θυμάσαι πως σκοπό δεν έχει να διδάξει, αλλά να σου προσφέρει ώρες ατελείωτης δράσης και αγωνίας.

4. Blood of Zeus (2020-)

Η συγκεκριμένη animated σειρά του Netflix, η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό, μας παρουσιάζει έναν κοινό θνητό στην αρχαία Ελλάδα, τον Ήρωνα, που ανακαλύπτει πως είναι γιός του θεού Δία και έχει ως σκοπό να σώσει τη Γη και τον Όλυμπο από μια στρατιά δαιμόνων.

5. Kaos

To Netflix, συνεχίζοντας να «φλερτάρει» με την ελληνική μυθολογία, θα μας προσφέρει πολύ σύντομα μια ακόμα σειρά γύρω από τους θεούς του Ολύμπου, τους ανθρώπους και τους ήρωες στη Γη, εστιάζοντας κυρίως στη σχέση φύλου-πολιτικής, την εξουσία και τον Κάτω Κόσμο. Οι λάτρεις του είδους ανυπομονούν ήδη για αυτή, ιδίως μετά τη δήλωση της δημιουργού της, Charlie Covell, πως η σειρά σκοπεύει να γίνει ισάξια του δημοφιλούς Game of Thrones

Tags
Back to top button