Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φορολογήσει από το πρώτο ευρώ τις κοινοτικές ενισχύσεις των αγροτών" (Βίντεο)

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών ενώ επεσήμανε πως ο διάλογος μαζί τους συνεχίζεται

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα και στάθηκε στη συνάντηση που θα έχουν οι αγρότες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Συνεχίζουμε τον διάλογο με τους αγρότες, ουδέποτε διεκόπη. Ήδη ο Πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει ένα πακέτο στήριξης στα δύο βασικά αιτήματα των αγροτών, το ρεύμα και το πετρέλαιο. Την Τρίτη θα πάμε ένα βήμα παρακάτω.  Η κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα σωστής συμπεριφοράς, αντανακλαστικών, ευαισθησίας και στήριξης στον πρωτογενή τομέα. Άρα, με εμπιστοσύνη πρέπει να προσέλθουν όλοι στον διάλογο», πρόσθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.  

Σύμφωνα με το newsit.gr, ο ΥπΑΑΤ επισήμανε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν λαμβάνει ευκαιριακά μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα, υπενθυμίζοντας τα μέτρα που έχει λάβει για ελάφρυνση της φορολογίας στους αγρότες, όπως:

–  η μείωση του ΦΠΑ για αγορά αγροτικών μηχανημάτων από το 24% στο 13%,
–  η μείωση του ΦΠΑ για αγορά λιπασμάτων και ζωοτροφών από το 13% στο 6%,
–  η κατάργηση του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για φορολόγηση των επιδοτήσεων από το πρώτο ευρώ,
–   η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου που συνέδεε την ασφαλιστική εισφορά με το εισόδημα και φυσικά ηεπιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο (160 εκατ. ευρώ τα δύο προηγούμενα χρόνια και 82 εκατ. ευρώ το 2024).

Επίσης, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «ο ειδικός φόρος για το αγροτικό πετρέλαιο είχε καταργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και το 2022 και το 2023, επέστρεψε συνολικά160 εκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που είχε φορολογήσει από το πρώτο ευρώ τις κοινοτικές ενισχύσεις των αγροτών».

Αναφερόμενος στους εκτεταμένους ελέγχους που γίνονται στο γάλα, σημείωσε ότι ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα φαίνονται για τους κτηνοτρόφους καθώς η τιμή στον παραγωγό έχει ενισχυθεί, ενώ ανακοίνωσε ότι άμεσα ξεκινούν έλεγχοι στο κρέας και στο μέλι, τόσο για την προστασία των κτηνοτρόφων και την αποτροπή ελληνοποιήσεων, όσο και την προστασία του καταναλωτή.

 

Tags
Back to top button