Ως «αστροφωτογραφία της ημέρας» επιλέχθηκε μια φωτογραφία του ταλαντούχου φωτογράφου και σκηνοθέτη Αλέξανδρου Μαραγκού από την NASA.
Στη συγκεκριμένη στήλη της, η επίσημη ιστοσελίδα της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ παρουσιάζει κάθε μέρα και από ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που έχει αιχμαλωτίσει ο φωτογραφικός φακός, μαζί με μια σύντομη εξήγηση από έναν επαγγελματία αστρονόμο για το τι ακριβώς συνέβη.
Όπως αναφέρει η NASA, η σημερινή αστροφωτογραφία της ημέρας τραβήχτηκε στην Πάτρα στα τέλη Ιανουαρίου από τον Αλέξανδρο Μαραγκό.
«Τι συνέβη στον ουρανό; Διάφορα συνηθισμένα χαρακτηριστικά αλληλεπιδρούν με ασυνήθιστο τρόπο. Καταρχάς, πίσω από τους λόφους βρίσκεται ο φωτεινός Ήλιος. Μπροστά από τον Ήλιο βρίσκονται λεπτά σύννεφα, που περιέχουν ενδεχομένως ένα στρώμα εξαγωνικών κρυστάλλων πάγου, ένας συνδυασμός που δημιουργεί το φωτοστέφανο 22 μοιρών που περιβάλλει τον Ήλιο.
Η ασυνήθιστη κυρτή γραμμή που διασχίζει την εικόνα είναι μια ουρά συμπύκνωσης - ένα είδος σύννεφου που δημιουργείται από τα διερχόμενα αεροπλάνα. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του ίχνους θα πρέπει στην πραγματικότητα να βρίσκεται πιο μακριά από ό,τι το λεπτό νέφος, επειδή ρίχνει μια σκιά πάνω στο σύννεφο, δίνοντας μια ασυνήθιστη τρισδιάστατη ποιότητα στην εικόνα».
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που φωτογραφία του Αλέξανδρου Μαραγκού επιλέγεται από τη NASA, αφού στις 8 Ιουνίου του 2015, η NASA είχε επιλέξει και πάλι τη φωτογραφία του Ελληνα φωτογράφου και σκηνοθέτη Αλέξανδρου Μαραγκού για να τη παρουσιάσει στη σελίδα της, ως την αστρονομική φωτογραφία της ημέρας.