Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αστυνομικοί χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για δημιουργία αναφορών

Μια κάμερα σώματος κατέγραψε κάθε λέξη και κάθε γαύγισμα που ακούστηκε καθώς ο αρχιφύλακας Ματ Γκίλμορ και ο σκύλος του Κ-9, ο Γκάνερ, έψαχναν για μια ομάδα υπόπτων για σχεδόν μια ώρα.

Κανονικά, ο αρχιφύλακας της αστυνομίας της Οκλαχόμα Σίτι θα έπαιρνε το φορητό του υπολογιστή και θα περνούσε άλλα 30 έως 45 λεπτά γράφοντας μια αναφορά για την έρευνα.

Αλλά αυτή τη φορά έβαλε την τεχνητή νοημοσύνη να γράψει το πρώτο προσχέδιο.

Αντλώντας από όλους τους ήχους και τις ραδιοφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε το μικρόφωνο που ήταν προσαρτημένο στην κάμερα σώματος του Γκίλμπερτ, το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης συνέταξε μια αναφορά σε οκτώ δευτερόλεπτα.

«Ήταν μια καλύτερη αναφορά από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να γράψω εγώ, και ήταν 100% ακριβής. Κυλούσε καλύτερα» δήλωσε ο Γκίλμπερτ.

Τεκμηρίωσε ακόμη και ένα γεγονός που δεν θυμόταν να έχει ακούσει,την αναφορά ενός άλλου αστυνομικού για το χρώμα του αυτοκινήτου από το οποίο έτρεξαν οι ύποπτοι.

Το αστυνομικό τμήμα της Οκλαχόμα Σίτι είναι ένα από τα ελάχιστα που πειραματίζονται με chatbots τεχνητής νοημοσύνης για την παραγωγή των πρώτων σχεδίων των αναφορών συμβάντων.

Οι αστυνομικοί που το έχουν δοκιμάσει είναι ενθουσιασμένοι με την τεχνολογία που εξοικονομεί χρόνο, ενώ ορισμένοι εισαγγελείς, παρατηρητές της αστυνομίας και νομικοί έχουν ανησυχίες για το πώς θα μπορούσε να αλλάξει ένα θεμελιώδες έγγραφο του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης που παίζει ρόλο στο ποιος διώκεται ή φυλακίζεται.

Κατασκευασμένο με την ίδια τεχνολογία όπως το ChatGPT και πωλούμενο από την Axon, γνωστή για την ανάπτυξη του Taser και ως ο κυρίαρχος προμηθευτής σωματικών καμερών στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να γίνει αυτό που ο Γκίλμπερτ περιγράφει ως άλλη μια «αλλαγή παιχνιδιού» για την αστυνομική εργασία.

«Γίνονται αστυνομικοί επειδή θέλουν να κάνουν αστυνομική δουλειά, και το να περνούν τη μισή τους μέρα κάνοντας εισαγωγή δεδομένων είναι απλώς ένα κουραστικό μέρος της δουλειάς που μισούν» δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Axon, Ρικ Σμιθ, περιγράφοντας το νέο προϊόν τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζεται Draft One, ως το προϊόν με την «πιο θετική αντίδραση» από οποιοδήποτε άλλο προϊόν έχει παρουσιάσει η εταιρεία.

Πώς αποκτούν οι απατεώνες αριθμούς τηλεφώνου– Η τεχνητή νοημοσύνη και όσα πρέπει να προσέχετε

«Τώρα, υπάρχουν σίγουρα ανησυχίες» πρόσθεσε ο Σμιθ. Συγκεκριμένα, είπε ότι οι εισαγγελείς που ασκούν ποινική δίωξη θέλουν να είναι σίγουροι ότι οι αστυνομικοί, και όχι αποκλειστικά ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης, είναι υπεύθυνοι για τη σύνταξη των αναφορών τους, επειδή μπορεί να χρειαστεί να καταθέσουν στο δικαστήριο για όσα είδαν.

«Ποτέ δεν θέλουν να έχουν στο εδώλιο έναν αστυνομικό που θα πει, λοιπόν, «Το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη, δεν το έγραψα εγώ»», δήλωσε ο Σμιθ.

Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι καινούργια για τις αστυνομικές υπηρεσίες, οι οποίες έχουν υιοθετήσει αλγοριθμικά εργαλεία για να διαβάζουν πινακίδες κυκλοφορίας, να αναγνωρίζουν τα πρόσωπα υπόπτων, να ανιχνεύουν ήχους πυροβολισμών και να προβλέπουν πού μπορεί να συμβούν εγκλήματα.

Πολλές από αυτές τις εφαρμογές συνοδεύονται από ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τα πολιτικά δικαιώματα και από προσπάθειες των νομοθετών να θέσουν εγγυήσεις.

Όμως η εισαγωγή αστυνομικών αναφορών που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη είναι τόσο νέα που υπάρχουν λίγες, αν υπάρχουν, προστατευτικές μπάρες που καθοδηγούν τη χρήση τους.

Οι ανησυχίες σχετικά με τις προκαταλήψεις της κοινωνίας που ενσωματώνονται στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης είναι μόνο ένα μέρος των όσων ο ακτιβιστής της κοινότητας της Οκλαχόμα Σίτι Αουρέλιους Φρανσίσκο βρίσκει «βαθιά ανησυχητικά» σχετικά με το νέο εργαλείο, για το οποίο έμαθε από το Associated Press.

«Το γεγονός ότι η τεχνολογία χρησιμοποιείται από την ίδια εταιρεία που παρέχει Taser στο τμήμα είναι αρκετά ανησυχητικό» δήλωσε ο Φρανσίσκο, συνιδρυτής του Foundation for Liberating Minds στην Οκλαχόμα Σίτι.

Είπε ότι η αυτοματοποίηση αυτών των αναφορών θα «διευκολύνει την ικανότητα της αστυνομίας να παρενοχλεί, να παρακολουθεί και να ασκεί βία στα μέλη της κοινότητας.».

Πριν δοκιμάσουν το εργαλείο στην Οκλαχόμα Σίτι, οι αστυνομικοί το έδειξαν στους τοπικούς εισαγγελείς, οι οποίοι συνέστησαν κάποια προσοχή πριν από τη χρήση του σε ποινικές υποθέσεις υψηλού κινδύνου. Προς το παρόν, χρησιμοποιείται μόνο για αναφορές μικρών περιστατικών που δεν οδηγούν στη σύλληψη κάποιου.

«Οπότε δεν υπάρχουν συλλήψεις, κακουργήματα, βίαια εγκλήματα», δήλωσε ο αστυνόμος της αστυνομίας της Οκλαχόμα Σίτι, Τζέισον Μπούσερτ, ο οποίος χειρίζεται την τεχνολογία πληροφοριών για το τμήμα των 1.170 αστυνομικών.

Σημαντικό να αναφερθεί ότι στο τέλος της αναφοράς, ο αστυνομικός πρέπει να κάνει κλικ σε ένα πλαίσιο που υποδεικνύει ότι η αναφορά δημιουργήθηκε με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Tags
Back to top button