Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Αστεροειδής πέρασε πολύ κοντά από την Γη χωρίς να γίνει αντιληπτός

Αστεροειδής πέρασε πολύ κοντά από την Γη την προηγούμενη εβδομάδα και τον αντιληφθήκαμε ώρες αφού είχε κάνει το πέρασμά του.

Ο διαστημικός βράχος πέρασε στις 24 Οκτωβρίου πάνω από την Ανταρκτική, σε απόσταση 3.000 χιλιομέτρων. Η απόσταση είναι μικρότερη από την απόσταση που βρίσκονται δορυφόροι επικοινωνιών και το γεγονός καταγράφηκε ως το τρίτο κοντινότερο πέρασμα αστεροειδή από τη Γη χωρίς να τη χτυπήσει.

Ο αστεροειδής ο οποίος ονομάστηκε 2021 UA1, πλησίασε τη Γη από την κατεύθυνση του Ήλιου, κάνοντας αδύνατο τον εντοπισμό του από τους αστρονόμους. Ακόμα κι αν είχε όμως πορεία σύγκρουσης με τη Γη, ήταν πολύ μικρός για να αποτελέσει σοβαρή απειλή, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του θα εξαϋλώνονταν κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα.

Το γεγονός πως τρία από τα κοντινότερα περάσματα αστεροειδών στη Γη εντοπίστηκαν τους τελευταίους 18 μήνες δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί, καθώς σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως βρισκόμαστε υπό βροχή αστεροειδών. Αντιθέτως αντικατοπτρίζει τις βελτιώσεις που γίνονται στην τεχνολογία εντοπισμού τους. Μάλιστα, το επερχόμενο NEO Surveyor της NASA θα έχει ως αποστολή τον εντοπισμό τέτοιων αστεροειδών, εξαλείφοντας το τυφλό σημείο μας που είναι ο Ήλιος.

Tags
Back to top button