Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ασφαλίσεις υγείας:Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα μετά την πανδημία

Τι αποκαλύπτει η σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ασφαλίσεων και Αντασφάλισης για τις τάσεις στις ασφαλίσεις υγείας στις χώρες της Ευρώπης τον τελευταίο χρόνο. Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα

Κορονοϊός: Σχεδόν 4 εκατ. οι θάνατοι της παγκόσμιας πανδημίας

«Ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID-19 στην ασφάλιση υγείας ποικίλλει σημαντικά, ανάλογα όχι μόνο με το ποσοστό μόλυνσης και τις δυνατότητες του δημοσίου συστήματος υγείας σε κάθε χώρα, αλλά – το πιο σημαντικό – ανάλογα με τον ρόλο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών». Αυτό τονίζει σε σχετική έκθεσή της η Insurance Europe, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ασφαλίσεων και Αντασφάλισης, εστιάζοντας στα κοινά «βιώματα» ολόκληρης της Ευρώπης τον τελευταίο αυτό χρόνο, ήτοι:

• Την καθυστέρηση ή ακύρωση μη απαραίτητων, μη επειγόντων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίες ενδέχεται να είχαν ως αποτέλεσμα χαμηλότερες αξιώσεις το 2020, αλλά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλότερες αξιώσεις κατά την επανεκκίνηση και την ολοκλήρωση των υπηρεσιών. Σε Ισπανία, Πορτογαλία και Βουλγαρία, για παράδειγμα, οι ακυρώσεις οδήγησαν σε μία γενική πτώση των αξιώσεων, ενώ στη Γαλλία αυτές αυξήθηκαν εξαιτίας της συμβολής, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, των ασφαλιστών υγείας για την υποστήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Τέλος, στην Λετονία οι αξιώσεις αυξήθηκαν με παρόμοιο ρυθμό όπως και το προηγούμενο έτος, ενώ στην χώρα μας αυτές «άγγιξαν» το 2% έναντι 4% το διάστημα μεταξύ 2017 – 2019.

Tags
Back to top button