Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αρχιερατικό Συλλείτουργο και Εγκώμια του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στο ορεινό Σέλι

Κάθε χρόνο, στις 16 Αυγούστου, εορτάζονται στο ορεινό Σέλι τα Μεθέορτα της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τη Δευτέρα το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελίου τελέστηκε λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ενώ έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και κήρυξε τον θείο λόγο και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας κλήρος και λαός έψαλλαν τα εγκώμια του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στο τέλος ο Αρχιερατικός Επίτροπος Περιχώρων Βεροίας και Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας αλλά και του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελίου Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, καλωσόρισε τους Αρχιερείς στο ορεινό και όμορφο Σέλι, στο χωριό των Βλάχων και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα. 

Μητροπολίτης Βεροίας: Η Υπακοή μας στο θέλημα του Χριστού και υπακοή σε όσα μας συστήνουν οι εντεταλμένοι για την προστασία μας και από την φωτιά και από την απειλή του κορονοϊού

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, απένειμε εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου τιμητική πλακέτα στην κ. Γενοβέφα Τσιούλιου για την πολυετή προσφορά της στην ενορία του Σελίου αλλά και για τη μεγάλη οικονομική ενίσχυση για την αγιογράφηση και αρμολόγηση του Ιερού Ναού.  

Με τη σειρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους Αρχιερείς, οι οποίοι λάμπρυναν με την παρουσία τους αυτές τις ημέρες τις Θεομητορικές Πανηγύρεις, τόσο στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά του Βερμίου και στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, όσο και στο ορεινό Σέλι.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρόσωπο του π. Σωσιπάτρου, ο οποίος πάντοτε με αγάπη κοπιάζει για την ετοιμασία της πανηγύρεως και την αβραμιαία φιλοξενία των προσκεκλημένων Αρχιερέων.

Tags
Back to top button