Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Aπόκοσμο κουφάρι θαλάσσιου πλάσματος προβληματίζει τους βιολόγους -Εικόνες

Σε κατάσταση μεγάλης αποσύνθεσης εντοπίστηκε το κουφάρι ενός θαλάσσιου πλάσματος στην Ναμίμπια της Αφρικής και οι επιστήμονες κάνουν εντατικές προσπάθειες ώστε να διαπιστώσουν για ποιο είδος πρόκειται.


Το άψυχο σώμα του πλάσματος, που αρχικά πιστευόταν ότι πρόκειται για κάποιο είδος δελφινιού, εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ειδοποιήσαν τις αρχές για να εξετάσουν το αποσυντιθεμένο κήτος.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, που εξέτασαν εξονυχιστικά το πλάσμα, εξαιτίς της αποσύνθεσης δεν κατέστη εφικτός ο ακριβής προσδιορισμός του είδους, με το επικρατέστερο σενάριο πάντως, να κάνει λόγο για το άψυχο σώμα μιας ραμφοφόρου φάλαινας του Κουβιέ.

Το συγκεκριμένο είδος, που είναι εξαιρετικά σπάνιο στη Ναμπίμπια, έχει σχήμα τορπίλης και το κουφάρι ήταν μήκους έξι μέτρων, ενώ η κατάστασή του έκανε εξαιρετικά δύσκολη την ταυτοποίησή του.

Το εν λόγω είδος φάλαινας απαντάται σχεδόν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη των ωκεανών του πλανήτη (στην Ελλάδα είναι γνωστές ως «Ξίφος»), ενώ σε μήκος μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 7 μέτρα και σε βάρος τους 2,5 τόνους.


Tags
Back to top button