Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Και το 2008 το BBC είχε «ανακαλύψει» αυτονομιστικό κίνημα στην Κέρκυρα

Το πρακτορίστικο ρεπορτάζ του BBC, για δήθεν ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, θύμισε ένα άλλο πρακτορίστικο ρεπορτάζ του BBC, στις 27 Σεπτεμβρίου 2008, περί αυτονομίας της Κέρκυρας.

Ο τότε τίτλος του ρεπορτάζ του BBC ήταν ανάλογος της ηλιθιότητάς του: «Η πίεση για αυτονομία της Κέρκυρας μεγαλώνει».

Το άρθρο του BBC φιλοξενούσε έναν πανελληνίως άγνωστο τύπο, τον Ελληνοαυστραλό Χάρι Τσουκαλάς, «που ξεκίνησε κίνημα για να δοθεί στην Κέρκυρα αυτονομία από την Αθήνα».

Ο ίδιος Τσουκαλάς δήλωνε στο BBC ότι «δεν θέλουμε ανεξαρτησία από την Ελλάδα», του αρκούσε η «αυτονομία».

Αυτός ο Χάρι Τσουκαλάς, αφού κατάφερε και έγινε «θέμα» στο BBC, μετά «εξαφανίστηκε».

Μια αναζήτηση στη Google τον βγάζει στην Αυστραλία.

Όλη αυτή η «φούσκα» όμως δεν εμπόδισε το BBC να του αφιερώσει δημοσίευμα.

Γιατί όμως τα Εγγλεζάκια ασχολήθηκαν με έναν γραφικό τύπο και του έδωσαν βήμα;

Η στρατηγική σημασία της Κέρκυρας

Τα Εγγλεζάκια, γνωστοί αποσταθεροποιητές, γνωρίζουν καλά τη στρατηγική σημασία της Κέρκυρας από την εποχή που την είχαν στην κατοχή τους.

Η Κέρκυρα «ελέγχει» την είσοδο και την έξοδο του Στενού του Οτράντο (Στενό του Υδρούντα).

Από την αρχαιότητα, το Στενό του Υδρούντα είχε ζωτική στρατηγική σημασία.

Ολόκληρος ο θαλάσσιος ανεφοδιασμός των Δυτικών Βαλκανίων ελέγχεται από «τα κανόνια» της Κέρκυρας.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι Αλβανοί συμπεριλαμβάνουν την Κέρκυρα στους χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας, αν και στην Κέρκυρα οι Αλβανοί «πάτησαν» μόνο τα τελευταία χρόνια ως οικονομικοί μετανάστες και το νησί ήταν πάντα δίχως καμία αμφισβήτηση ελληνικό.

Tags
Back to top button