Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
X-Files

Αποκαλύψεις: Τα ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου - Τα μυστικά πειράματα

Η χώρα μας είναι προικισμένη από την Φύση με μιά ιδιαιτερότητα. Σε ένα μόνο σημείο της Ευρωπαϊκής υφαλοκρηπίδας υπάρχουν βάθη μεγαλύτερα από 4000μ σε μικρή απόσταση από την ακτή, στο Φρέαρ των Οινουσσών.

Το Φρέαρ των Οινουσσών είναι μια τάφρος που αποτελεί το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου με μέγιστο βάθος 5.267 μέτρα. Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, νοτιοδυτικά της Πύλου, στις συντεταγμένες 36°34′N 21°8′E νότια των μικρών νησιών που αποκαλούνται Μεσσηνιακές Οινούσσες. Αυτό το σημείο βρίσκεται νότια-νοτιοδυτικά του νοτιο-δυτικού άκρου της Πελοποννήσου και απέχει 7.5 ναυτικά μίλια από την ακτή.

Είναι μία ιδανική τοποθεσία για έρευνα της βαθιάς θάλασσας διότι βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια του κόσμου, στον κόλπου του Ναβαρίνου και στην πόλη της Πύλου. Σε αυτή την τοποθεσία εγκαταστάθηκε το τηλεσκόπιο NESTOR. Το τηλεσκόπιο νετρίνων NESTOR είναι ένα από τα 3 τηλεσκόπια νετρίνων στο κόσμο.

Κατασκευάζεται με τη συνεργασία Αμερικανών, Γερμανών, Ελβετών, Ελλήνων, Ιταλών και Ρώσων επιστημόνων και βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ανεξάρτητου Ερευνητικού Ινστιτούτου ΝΕΣΤΩΡ στην Πύλο. ( ΝΕΣΤΩΡ, Ινστιτούτο Τεχνολογιών και Ερευνών Βαθείας Θαλάσσης και Αστρο-σωματιδιακής Φυσικής Νετρίνων, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης).

Στο φρέαρ έχει στηθεί ένα τεράστιο τηλεσκόπιο, μεγαλύτερο από τον Πύργο του Αϊφελ, ενώ πρόσφατα ποντίστηκε – με μεγάλες δυσκολίες – και το καλώδιο οπτικών ινών που δίδει πληροφορίες στον σταθμό των ερευνητών ο οποίος έχει εγκατασταθεί στο παλιό γυμνάσιο της Πύλου.

Το τηλεσκόπιο του NESTOR θα έχει την δυνατότητα της έμμεσης ανίχνευσης των νετρίνο μετρώντας την ακτινοβολία Cherenkov, η οποία παράγεται από την διέλευση μιονίων μέσα από τον όγκο του νερού. Τα μιόνια είναι παράγωγα μόνο των νετρίνο σ’ αυτά τα μεγάλα βάθη, όπου εξουδετερώνεται η επίδραση της κοσμικής ακτινοβολίας. Ο υπερκείμενος όγκος του θαλάσσιου νερού είναι απαραίτητος ως φίλτρο για την συγκράτηση της υπόλοιπης κοσμικής ακτινοβολίας, που δυσχεραίνει την ανίχνευση τους.

Τα νετρίνο, τα πιο παράξενα ίσως από τα υποατομικά σωμάτια, δεν έχουν σχεδόν καθόλου μάζα αδρανείας, ούτε φορτίο, αλλά ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός και μεταφέρουν πληροφορίες από το παρελθόν, αλλά και για το μέλλον του Σύμπαντος.

Από τα μέχρι σήμερα δεδομένα γνωρίζουμε πως είναι μόνον αριστερόστροφα και είναι τα μόνα γνωστά σωματίδια στη φύση που έχουν μόνο ένα είδος στροφορμή. Δηλαδή, τα νετρίνο δεν έχουν ιδιότητες. Είναι στην ουσία αριστερόστροφες δίνες που μεταφέρουν πληροφορία, με αμφιλεγόμενη μάζα που πιθανόν και να ανιχνεύεται εξ αιτίας της φυγοκέντρου που αναπτύσσεται από την στροφορμή τους.

Μέρος των εκπεμπόμενων νετρίνων προχωρούν προς το μέλλον με υψηλές ταχυονικές ταχύτητες και αφού διασχίσουν το καμπυλωτό σύμπαν, δηλαδή μόνο την πρώτη καμπυλωτή ορφική ζώνη, επανέρχονται ακαριαία σχεδόν, φαινομενικά από το παρελθόν αφού ο ακαριαίος χρόνος μας ξεγελά νομίζοντας ότι δεν έχει αλλάξει ο χωρόχρονος. Έτσι το μέλλον φαινομενικά γίνεται παρελθόν αλλά και το παρελθόν μέλλον δημιουργώντας την εντύπωση ότι υπάρχει, μόνο το τώρα.

Εάν κατανοήσουμε τα προηγούμενα μεγέθη θα καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει μεταφυσική αλλά μόνο φυσική και ότι μέσα από αυτήν δίνονται ερμηνείες στα πάντα, με μιά διαφορά όμως ότι επειδή είναι αδύνατον προς το παρόν να κατασκευασθεί μηχανή παραγωγής τέτοιου είδους νετρίνο, μπορούμε να χρησιμοποιούμε ανθρώπους κατασκευασμένους από την φύση με τέτοια αναλογία στην περιεκτικότητα των στοιχείων, ώστε να εκπέμπουν τα απαιτούμενα ειδικά νετρίνα τα οποία μεταφέρουν εικόνες από την κατάσταση που επικρατεί στο μέλλον συνδυαζόμενες με την κατάσταση του τώρα στον ατομικό πυρήνα και παρουσιάζουν το μέλλον του, στο υποσυνείδητο του ανθρώπου και από εκεί μέσω ηλεκτρομαγνητικών διεργασιών στο συνειδητό.

Το πρωτόνιο μέσα στον πυρήνα μεταβάλλεται σε ηλεκτρονικό νέφος του οποίου η μορφή εξαρτάται από την ενεργειακή του κατάσταση στους πυρηνικούς φλοιούς με αντίθετη του ηλεκτρονίου τροχιακή στροφορμή, το δε νετρόνιο κατά την παλμική, σε σειρά Φουριέ τετραγωνικών κυμάτων, μετατροπή του σε ενέργεια, κινείται επί της ακτίνας του πυρήνα με μήκος κύματος μικρότερο του διπλασίου αυτής. Τέλος η δημιουργία της βαρύτητας είναι αλληλένδετη με τα βαρυονικά αδρόνια και τα νετρονικά νετρίνο).

Εφαρμογή ανωτέρων γνώσεων για τα βαρυτικά και ηλεκτρομαγνητικά πεδία, έχουμε από τους Μινωϊτες, στη ναυσιπλοία, με τα ταχύτατα πλοία που δεν εκινούντο με κουπιά. Το 1970 παρατηρήθηκαν από Άγγλους <<ερασιτέχνες>>, στον αστερισμό του καρκίνου ,ταχύτητες τριπλάσιες της ταχύτητας του φωτός. Επίσης αργότερα, μία ομάδα αστρονόμων του Ινστιτούτου Max Plank ανέφερε ότι παρατήρησε κίνηση ορισμένων γαλαξιών με ταχύτητα, η οποία ξεπερνούσε αυτή του φωτός.

Μετά από αυτά έγινε προσπάθεια στα εργαστήρια με αποτέλεσμα να επιτευχθούν ταχύτητες σημάτων από διπλάσιες έως εκατονταπλάσιες της ταχύτητας του φωτός, αποτέλεσμα μη αναμενόμενο από την ηλεκτρομαγνητική θεωρία.

Τα κύματα αυτά όταν απομονωθούν από τα ηλεκτρομαγνητικά, οι εφαρμογές των θα ξεπερνούν κάθε φαντασία. Διαπερνούν σώματα αδιαφανή για τα συνήθη ηλεκτρομαγνητικά κύματα, διανύουν δε πολύ μεγάλες αποστάσεις με κατανάλωση ελάχιστης ενέργειας και με απίστευτα μεγάλες ταχύτητες, που ξεπερνούν εκατομμύρια φορές την ταχύτητα του φωτός.

Έτσι θα μπορεί να εφαρμοσθεί η διαπλανητική επικοινωνία, κάτι που τώρα μας φαίνεται επιστημονική φαντασία.

Η ονομασία » Πύλος» σχετίζεται ετυμολογικά με την λέξη «πύλη

«.Π-έρασμα απο την Π + ΥΛΗΝ. Το τηλεσκόπιο nestor πήρε το όνομα του από τον Νέστορα, τον μυθικό ήρωα της αρχαίας Ελλάδας και βασιλέα της Πύλου.

Η Ομηρική Πύλος όπως σήμερα αποδέχονται οι περισσότεροι επιστήμονες βρίσκονταν στον λόφο του Επάνω Εγκλιανού της Μεσσηνίας, 17 χλμ. βόρεια από την σημερινή Πύλο. Στην περιοχή αυτή έχει ανασκαφεί ένα θαυμάσιο ανάκτορο του 13ου αιώνα π. Χ. μεγαλύτερο ακόμη και από αυτό των Μυκηνών. Στις πινακίδες με γραμμική γραφή Β που βρέθηκαν στο αρχείο του, το όνομα Πύλος (pu-ro) διαβάζεται συχνά.

Η δυτική Πελοπόννησος αριθμεί πέντε διαφορετικές τοποθεσίες με αυτό το όνομα. Στην αρχαιότητα ο Πύλος ήταν ένας άλλος τύπος της λέξης πύλη και έχει ονοματοθετήσει πολλές περιοχές, όπως Θερμοπύλες, Πύλαι Γαδειρίδες (Γιβραλτάρ) Πύλαι Κάσπιαι κλπ.

Μια πύλη λοιπόν η Πύλος και ο Νέστορας θυσίαζε στο θεό της θάλασσας 81 μαύρους ταύρους. Κατά τον Frobenius ο μαύρος ταύρος ταυτίζεται με τον κατώτερο ουρανό, δηλαδή με το θάνατο. Ήταν λοιπόν η πράξη του Νέστορα μια συμβολική κατάλυση του θανάτου ή κάτι, περισσότερο;

Όμως επίσης, στο Λεξικό των Συμβόλων διαβάζουμε μεταξύ των άλλων πως η ιδέα του ταύρου που ζωογονεί με τη δύναμη του τις μορφές όλων των σφαιρών είναι ριζωμένη σε πολλούς μύθους και πως «…η θυσία του ταύρου συμβόλιζε τη διείσδυση στη θηλυκή αρχή από την αρσενική και του υγρού από το πύρινο των ηλιακών ακτίδων που αποτελούν την καταγωγή και την αιτία της γονιμότητας.

Σε δύο γειτονικά μεταξύ τους σπίτια της περιοχής, παρουσιάστηκαν αντιβαρυτικά φαινόμενα μπροστά στα έκπληκτα μάτια δέκα περίπου αυτόπτων μαρτύρων. Μικρά και μεγάλα αντικείμενα των σπιτιών, ανάμεσα στα οποία το τραπέζι όπου εκείνη την ώρα έτρωγαν οι ένοικοι του ενός και ένας καθρέφτης, ανυψώθηκαν, αιωρήθηκαν και μετακινήθηκαν χωρίς κανένα από αυτά να καταστραφεί ή να πάθει κάποια ζημιά. Του γεγονότος προηγήθηκε black out.

Η είδηση έκανε το γύρο των καναλιών χωρίς να δοθεί φυσικά κάποια εξήγηση και ξεχάστηκε. Όμως την επομένη του συμβάντος, στις 21/5/02, σεισμός 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ταρακούνησε την περιοχή νότια της Πελοποννήσου .

Tags
Back to top button