Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Aποκαλυπτική έρευνα: Τα παιδιά εμπιστεύονται περισσότερο τα ρομπότ από τους ανθρώπους

Μία διεθνής ομάδα ερευνητών πραγματοποίησε μία έρευνα στην οποία συμμετείχαν 111 παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών. Τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά, καθώς φάνηκε πως τα παιδιά πίστευαν τα ρομπότ περισσότερο από τους ανθρώπους και αποδέχονταν τα λάθη τους πιο εύκολα.

Τα παιδιά σε μικρή ηλικία καλούνται να δεχθούν τεράστιες ποσότητες πληροφοριών καθώς μαθαίνουν τον κόσμο και να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από τη φαντασία. Οι ερευνητές εδώ ήθελαν να μάθουν πώς δέχονται τις πληροφορίες από διαφορετικές πηγές.

Τρομαχτικό Βίντεο: Κινεζικός ρομποτικός σκύλος-φονιάς ηγείται μονάδας πεζικού σε έφοδο κτηρίου

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και είδαν βίντεο από ρομπότ και ανθρώπους να ονομάζουν αντικείμενα, ορισμένα από τα οποία τα παιδιά ήξεραν ήδη και άλλα που δεν τα είχαν ξαναδεί. Η αξιοπιστία των ανθρώπων και των ρομπότ δοκιμάστηκε δίνοντας λάθος ονόματα σε ήδη γνωστά αντικείμενα. Ονομάζοντας για παράδειγμα ένα πιάτο ως κουτάλι. Έτσι, οι ερευνητές μπορούσαν να διαχειριστούν την αίσθηση της εμπιστοσύνης των παιδιών.

Όταν άνθρωποι και ρομπότ έδειχναν πως είναι και οι δύο αξιόπιστοι, τα παιδιά έτειναν να ρωτούν τα ρομπότ αντί για τους ανθρώπους τα ονόματα των νέων αντικειμένων που δε γνώριζαν και δέχονταν τις ονομασίες που τους δίνονταν. Μάλιστα, όταν οι ερευνητές ρώτησαν με ποιον θα προτιμούσες να μοιραστείς τα μυστικά σου, να γίνεις φίλος ή να έχεις ως δάσκαλο, τα παιδιά απαντούσαν στην πλειοψηφία τους τα ρομπότ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα παιδιά συνολικά θεωρούν τα αξιόπιστα ρομπότ περισσότερο φερέγγυα από τον αξιόπιστο άνθρωπο.

Tags
Back to top button