Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Άποφις: Ο μετεωρίτης «δολοφόνος» πέρασε με ασφάλεια μακριά από τη Γη - Θα επιστρέψει όμως το 2029

Χωρίς προβλήματα πέρασε ο αστεροειδής Άποφις δίπλα από τη Γη κι αναμένεται να επιστρέψει το 2029.

Ο διαστημικός βράχος των 340 μέτρων, που αν ω μη γένοιτο πέσει στη Γη θα προκαλέσει καταστροφικό συμβάν (ELE)  περιέχει σίδηρο και νικέλιο και έχει το σχήμα φυστικιού. Πραγματοποιεί μία πλήρη τροχιά γύρω από τον Ήλιο κάθε 11 μήνες περίπου και εχθές πέρασε 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από Γη.

Όταν εντοπίστηκε το 2004, οι πρώτες εκτιμήσεις έδειχναν πως υπήρχε μεγάλη πιθανότητα σύγκρουσης με τη Γη, περισσότερες παρατηρήσεις όμως έδειξαν πως κάτι τέτοιο είναι απίθανο.

 Πλέον προβλέπεται πως το 2029, ο Άποφις θα περάσει σε απόσταση 31.900 χιλιομέτρων από τη Γη. Απόσταση ασφαλείας μεν, αλλά αρκετά κοντά για να περάσει ανάμεσα από τη Γη και τη Σελήνη, οι οποίες απέχουν μεταξύ τους 384.400 χιλιόμετρα. Είναι επίσης η απόσταση που βρίσκονται αρκετά διαστημικά σκάφη σε τροχιά.

Tags
Back to top button