Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Από ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να μένει μόνο του στο σπίτι;

Πριν γίνει αυτό, πρέπει να συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις, έτσι ώστε να έχετε το λιγότερο δυνατό άγχος όσο είσαστε εκτός σπιτιού και κυρίως να πάνε όλα κατ' ευχήν για το παιδί.

Σε γενικές γραμμές, το πότε είναι έτοιμο το παιδί να μείνει μόνο του έχει να κάνει με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Σε καμία όμως περίπτωση πριν από τα 7 του χρόνια, όσο ώριμο και υπεύθυνο να φαντάζει στη συνείδησή σας!

Επειδή η ηλικία δεν είναι θέσφατο, από εκεί και πέρα εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει αν και κατά πόσο υπεύθυνο, ώριμο και ψύχραιμο είναι το παιδί σας. Αν δεν είσαστε 100% σίγουροι ότι έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, μη βιαστείτε να το αφήσετε μόνο στο σπίτι.

Αν λοιπόν σταθμίσετε τα δεδομένα και αποφασίσετε ότι είναι έτοιμο να μείνει μόνο στο σπίτι για λίγες ώρες, περνάτε στο επόμενο στάδιο που είναι να εξασφαλίσετε τις προϋποθέσεις να διαχειριστεί επιτυχώς οτιδήποτε προκύψει στο διάστημα της απουσίας σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να του ξεκαθαρίσετε είναι να μην ανοίξει σε κανέναν την πόρτα και να μη σηκώνει τα τηλέφωνα, γιατί μπορεί να είναι κάποιος κακόβουλος που θα εκμαιεύσει πληροφορίες που δεν πρέπει. Σε τελική ανάλυση, αν είναι κάποιο οικείο πρόσωπο, θα ξανακαλέσει αργότερα ή θα αναζητήσει τους γονείς στα κινητά τους.

Γράψτε σε ένα χαρτάκι τα τηλέφωνά σας και συμφωνήστε με το παιδί σε ποιο σημείο θα του τα αφήσετε για να ανατρέξει αν τα χρειαστεί. Για να νιώσει καλύτερα, δώστε του το ελεύθερο να σας καλεί για οτιδήποτε χρειαστεί.

Καλό θα ήταν επίσης να γράψετε και κάποια άλλα τηλέφωνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή αν τυχόν δε βρίσκει εσάς. Τονίστε του όμως ότι δεν πρέπει να πάρει εκεί αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Φροντίστε να κρύψετε όσα περισσότερα αιχμηρά αντικείμενα και ηλεκτρικές συσκευές είναι εφικτό και δείξτε στο παιδί με ποια άλλα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έρθει σε επαφή για λόγους ασφαλείας, όπως για παράδειγμα φάρμακα και αλκοολούχα ποτά.

Προετοιμάστε κάποιο κολατσιό ή σνακ τα οποία θα έχετε σε προφανές σημείο ώστε να τα καταναλώσει το παιδί όταν πεινάσει ή την ώρα που θα συμφωνήσετε.

Συμφωνήστε μαζί του εκ των προτέρων με τι μπορεί και με τι δεν μπορεί να καταπιαστεί για να περάσει η ώρα του. Βεβαίως, το να μη δει τηλεόραση ή να μην το κάνει περισσότερες ώρες από ότι έχετε συμφωνήσει, έχει να κάνει με το πόσο σωστά το έχετε μεγαλώσει στο κομμάτι της πειθαρχίας.

ΠΗΓΗ: 

Tags
Back to top button