Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο! Εφοριακοί με βίλα στο Βαρνάβα είχαν μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ-Και δεν πλήρωναν!

Ζευγάρι εφοριακών αν και ζει εδώ και χρόνια σε βίλα 600 τ.μ. με πισίνα και άλλα… κομφόρ στο Βαρνάβα Αττικής, είχε στήσει, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, μια απίστευτη κομπίνα, είχε καταφέρει να μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ αλλά ακόμα και το χαμηλότερο ρεύμα δεν το πλήρωνε!

Η κομπίνα από τους δυο εφοριακούς στήθηκε το 2011. Τότε κατάφεραν να ενταχθεί η βίλα τους στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι εφοριακοί «έσπασαν» τη βίλα στο Βαρνάβα σε τρία μέρη: υπόγειο, ισόγειο και πρώτος όροφος. Η βίλα είχε μεν έναν μετρητήτης ΔΕΗ, αλλά εκείνοι κατάφεραν να εμφανίσουν άλλα δυο ρολόγια, «μαϊμού» φυσικά, ένα για κάθε όροφο.

Για το υπαρκτό ρολόι έκαναν την αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και τα κατάφεραν να ενταχθούν για να πληρώνουν λιγότερο ρεύμα. Αλλά δεν πλήρωναν… Οι άλλοι μετρητές, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, παρέπεμπαν σε φωτοβολταϊκά, στην Παιανία.

Και αφού δεν πλήρωναν ούτε το μειωμένο ρεύμα, το 2014 το χρέος τους στη ΔΕΗ είχε φτάσει να αγγίζει τις 30.000 ευρώ. Και πάλι, όμως, κατάφεραν να βγουν… λάδι! Προσκομίζοντας πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, κατάφεραν να μην τους γίνει διακοπή ρεύματος για το υπέρογκο χρέος. Το οποίο φυσικά συνέχισε να αυξάνεται και έφτασε, το 2017, τις 65.000 ευρώ!

Όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ αποφάσισαν να ξεκινήσουν έλεγχο για να διεκδικήσει η εταιρία τα οφειλόμενα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η απάντηση που δόθηκε ήταν: «Άστους, δεν πειράζουμε τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια, μην τους πειράξεις».

Έτσι, η βίλα συνέχισε να έχει ρεύμα. Και αυτό γιατί οι δυο εφοριακοί, που κατά το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ παλιότερα διώκονταν για χρηματισμό, είχαν εμφανίσει συγγενικό τους πρόσωπο ως ιδιοκτήτη ενός ορόφου. Το πρόσωπο αυτό είχε παρουσιάσει πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας, βάσει του οποίου η ΔΕΗ δεν μπορούσε να του κόψει το ρεύμα!

Τελικά, η ΔΕΗ δέσμευσε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αλλά δεν βρήκε ούτε ένα ευρώ. Έτσι, βγάζει το ακίνητο στο σφυρί.

Οι δυο εφοριακοί με τη βίλα στο Βαρνάβα, όπως και ο ιδιοκτήτης της βίλας στην Κηφισιά που επίσης είχε μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο αλλά δεν πλήρωνε (σ.σ. πρόκειται για χρηματιστή, με τη βίλα να διαθέτει και πισίναολυμπιακών διαστάσεων και τον ίδιο να χρωστά σε τράπεζα 5 εκατ. ευρώ!) είναι δυο από τις συνολικά 18 υποθέσεις κακοπληρωτών που έχουν σταλεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, 60 χιλιάδες άνθρωποι, υψηλού εισοδήματος, οφείλουν 800 εκατομμύρια στη ΔΕΗ. Πρόκειται για ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο μισό χρέος της επιχείρησης.

Ο ελεγκτής της ΔΕΗ, που έχει συγκεντρώσει τους 20 φακέλους, δέχεται απειλές κατά της ζωής του, και προστατεύεται πια από αστυνομικούς, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Tags
Back to top button