Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτα πλάνα: Στο «μικροσκόπιο» το… τσίμπημα του κουνουπιού (βίντεο)

Μπορεί το τσίμπημα του κουνουπιού να είναι αρκετά συνηθισμένο, ενοχλητικό και συχνά επικίνδυνο σε διάφορες περιοχές του πλανήτη καθώς μπορεί να μεταφέρει σοβαρές ασθένειες, όπως τον πρόσφατο ιό Ζίκα, ή τον ιό του Δυτικού Νείλου, την ελονοσία, τον δάγκειο πυρετό, όμως δεν πρόκειται για μια… απλή πράξη, αν την παρατηρήσει κανείς από πάρα πολύ κοντά.

Όπως μας ενημερώνει ένα εντυπωσιακό βίντεο στο οποίο παρακολουθούμε ένα κουνούπι επί τω έργω, για τα τσιμπήματα ευθύνονται τα θηλυκά κουνούπια καθώς χρειάζονται το αίμα για να αναπαραχθούν. Επιπλέον η προβοσκίδα του με την οποία τσιμπά αποτελείται από έξι επιμέρους, λεπτές βελόνες, καθεμιά από τις οποίες βοηθά ώστε το κουνούπι να διαπεράσει το δέρμα και να φτάσει στα αιμοφόρα αγγεία.

Τι άλλο μαθαίνουμε; Ότι η μια βελόνα παράγει σάλιο που εμποδίζει το αίμα να πήξει στο σημείο του τσιμπήματος, ενώ έχει την ικανότητα να διαχωρίζει το αίμα από το νερό και να το αποβάλλει επί τόπου!

Δείτε τα μοναδικά πλάνα στο παρακάτω βίντεο:

Tags
Back to top button